Cuvântul ”azil” la plural. Care e forma corectă? Cultură
  • Amalia Vasilescu
  • 0 comentarii
  • 2178 Vizualizări

Cuvântul ”azil” la plural. Care e forma corectă?

Deseori folosim forma greșită de plural a cuvântului azil, motivele sunt diverse, graba sau timpul limitat ne pot pune în situația de a face anumite greșeli. Limba română este una dintre cele mai frumoase și senzuale limbi pe care le poți învăța, are numeroase cuvinte și fraze frumoase, magice, care îți vor deschide porțile către o lume mistică.

Dicționarul Explicativ al Limbii Române face lumină și în cazul cuvântului ”azil”. Potrivit acestuia, singura formă corectă de plural pentru cuvântul ”azil” este ”azile”. Acest lucru îi surprinde pe foarte mulți oameni, mai ales, în contextul în care, cuvântul ”aziluri” se regăsește și în lucrări de specialitate.
Sensul acestui cuvânt ridică unele semne de întrebare. Potrivit Dicționarului Explicativ al Limbii Române, cuvântul face referire la:
”Loc unde cineva găsește ocrotire.
sinonime: adăpost refugiu
1.1. Drept de azil = drept de a se stabili pe teritoriul altei țări, de care se bucură în virtutea legii un refugiat politic.
1.2. Azil politic = acordare de către un stat a dreptului de intrare și de stabilire pe teritoriul său unei persoane străine persecutate în țara sa din motive politice.”

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE