FOTO.“Din grijă pentru tine”, un proiect cu, pentru și despre oameni Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 375 Vizualizări

FOTO.“Din grijă pentru tine”, un proiect cu, pentru și despre oameni

Pe fondul unei statistici care plasează România pe ultimele locuri în ceea ce privește prevenția la nivel european, respectiv pe primul loc la decese din cauze anticipabile și tratabile, dar și din dorința de a contribui la bunăstarea semenilor,  a luat naștere proiectul „Din grijă pentru tine”, aflat la cea de-a XVII ediție, un eveniment dedicat sănătății, prevenției și încurajării unui stil de viață sănătos, inițiat de Biserica Adventistă de Ziua a Șaptea din România și Asociația Studențească Amicus Târgu Mureș, în colaborare cu Primăria Municipiului Târgu Mureș, Instituția Prefectului- Județul Mureș, Ministerul Sănătății, Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Mureș, Universitatea de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean de Urgență (SCJU) Târgu Mureș, Spitalul Clinic Județean (SCJ) Mureș, Institutul de Urgență pentru Boli Cardiovasculare și Transplant (IUBCvT) Târgu Mujreș, Spitalul Oncologic Medex, Agenția Națională Antidrog și Inspectoratul Școlar Județean Mureș.

Proiectul constă într-un spital mobil în cadrul căruia pacienții beneficiază de consultații gratuite, efectuate de medici specialiști, subsumați tuturor ariilor medicale, care își desfășoară activitatea în mod voluntar, din pură solidaritate pentru oameni.  Evenimentul se desfășoară în perioada 10-12 martie în Sala Polivalentă din Municipiul Târgu Mureș, acolo unde peste 3000 de pacienți vor beneficia de expertiza cadrelor medicale angrenate în acest frumos proiect. Serviciile medicale gratuite includ: consultații de specialitate (cardiologie, gastroenterologie, medicină internă, dermatologie, ORL, oftalmologie, urologie, diabet, nutriție și boli metabolie, reumatologie; ecografii mamare, abdomino-pelviene, ecografii Doppler vascular, osteodensitometrie, screening pentru hepatita B și C; analize medicale (măsurarea tensiunii arteriale, a colesterolului, a glicemiei etc…).

Conferință de presă cu ocazia lansării proiectului

Duminică, 10 martie, a avut loc o conferință de presă în cadrul Sălii Polivalente din Municipiul Târgu Mureș, prilejuită de debutul acestui proiect medical de amploare. La eveniment au participat personalități de seamă din lumea medicală, politică, religioasă și nu numai, printre care amintim următorii: Aurel Neațu, președintele Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, Soós Zoltán, primarul Municipiului Târgu Mureș, prof. Univ. Dr. Leonard Azamfirei, rectorul UMFST „George Emil Palade” din Târgu Mureș, Ciprian Dobre, prefectul județului Mureș, prof. Univ. Dr. Simona Gurzu, prodecanul Facultății de Medicină în Limba Engleză a UMFST „G.E. Palade” din Târgu Mureș, dr. Ana-Maria Zamfir, directorul Departamentului de Sănătate a Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România, dr. Iuliu Moldovan, directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Mureș, conf.univ.dr. Szederjesi Janos, șef secție ATI din cadrul SCJU Târgu Mureș, dr. Ovidiu Gîrbovan, managerul SCJ Mureș, dr. Mariana Ciorbă, manager al IUBCvT Târgu Mureș, prof. Univ. Dr. Horațiu Suciu, șef Secție de Cardiologie din cadrul IUBCvT Târgu Mureș, Gabriel Ban, președinte regional al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea, Dragoș Mușat, director Departamentul de Comunicare, Relații Oficiale și Libertate Religioasă al Bisericii Adventiste de Ziua a Șaptea din România.

 „După multe nopți nedormite și zeci de ședițe zoom, după mobilizarea exemplară a unui număr de 572 de voluntari, cărora le mulțumim pentru eforturile depuse, spitalul mobil și-a deschis porțile. Înafara voluntarilor, și-au arătat altruismul, tot în sistem de voluntariat, 270 de medici, o parte din ei lucrează deja în cabinete, alături de 40 de asistenți medicali, 120 de studenți la Medicină, iar o altă parte a echipei oferă consiliere nutrițională și de stil de viață. Utilizăm o aparatură al cărui cost depășește 500.000 euro. Pentru medicii seniori, responsbaili de cabinet, au fost trimise 191 de sms-uri de confirmare a prezenței, astfel că toate programările, pentru pacienți și pentru medici, au fost făcute în sistem digitalizat”, a precizat prof. Univ. Dr. Simona Gurzu, prodecanul Facultății de Medicină în Limba Engleză a UMFST „G.E. Palade” din Târgu Mureș și  coordonatorul spitalului ambulant din cadrul proiectului „Din grijă pentru tine”, în cadrul conferinței de presă.

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE