FOTO. Negoț de tarabă la o nouă ediție a Târgului Mureșenilor. Vezi ce produse sunt comercializate Eveniment
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2786 Vizualizări

FOTO. Negoț de tarabă la o nouă ediție a Târgului Mureșenilor. Vezi ce produse sunt comercializate

Piața Teatrului din Municipiul Târgu Mureș găzduiește, în perioada 12-16 martie, în intervalul orar 09:00-21:00, o nouă ediție a Târgului Mureșenilor, unde pasionații de artizanat se vor putea delecta cu o gamă variată de produse handmade, dar și cu delicii culinare, ornamente florale, cărți, produse naturale de îngrijire personală, produse tradiționale românești și multe altele.

Târgul Mureșenilor este un prilej pentru cetățeni să experimenteze negoțul de tarabă, diferit de cel întâlnit în zona centrelor comerciale de astăzi, care ne reapropie de vechile tradiții tranzacționale. De la bucate tradiționale, cum sunt celebrul kürtoskálacs, sucurile naturale, produsele apicole, la articole croșetate manual, cărți, produse de îngrijire personală, bijuterii, Târgul Mureșenilor este un eveniment dedicat întru-totul comerțului, unde prețurile sunt în concordanță cu calitatea înaltă a produselor și cu îndeletnicirile creatorilor.  

Expozanți autohtoni

Expozanții sunt producători autohtoni dimprejurul județului Mureș sau din județele apropiate, care oferă mureșenilor șansa de a-și achiziționa produse lucrate manual, cu dibăcie și pasiune pentru cumpărători. 

„Noi comercializăm murături, avem multe sortimente-gogoșari cu varză, ardei cu varză, conopidă, castraveți cu gogonele, sfeclă, legume asortate. Legumele sunt fie cumpărate, fie din grădina noastră. Am urmat rețeta tradițională. Ne ocupăm de această afacere de 15 ani. Noi distribuim murături și la restaurante”, ne spune Ferenczi Edith, o comerciantă prezentă la târg, despre produsele pe care le comercializează.

Într-o altă parte a târgului, se remarcă o altă familie frumoasă de comercianți, care se ocupă cu grădinăritul tot de un deceniu și jumătate. Ei prezintă mureșenilor varietatea plantelor crescute de ei în propriul solar din localitatea Glodeni. “Noi ne ocupăm cu plante perene și cu asta venim în fiecare lună la târg. Avem ierburi decorative, arbuști ornamentali, plante aromatice- tarhon, rozmarin, oregano, salvie, rubarbă, avem și căpșuni. Avem solar în localitatea Glodeni. Comercializăm și aranjamente florale, pe care le realizăm noi. Cu grădinăritul ne  ocupăm din anul 1997”, a precizat Simonfi Sandor, un alt expozant prezent la târg. 

Multe alte surprize îi așteaptă pe mureșeni la târgul destinat lor pe parcursul a 4 zile, localizat în inima municipiului, pentru a fi în apropierea tuturor cetățenilor.

Mădălina ROHAN

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE