”Magia făinii”, Pâinea Anului 2024 la GastroPan 2024. Asztalos Attila, Brutăria ELDI, un binemeritat Loc 2 gastronomie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 257 Vizualizări

”Magia făinii”, Pâinea Anului 2024 la GastroPan 2024. Asztalos Attila, Brutăria ELDI, un binemeritat Loc 2

15 martie 2024 – a doua zi a celei de a 15-a ediție a expoziției internaționale GastroPan, cea mai mare expoziție pentru industria panificației, patiseriei, cofetăriei, gelateriei, ciocolateriei, morăritului și HoReCa din România, unde schimbarea industriei începe pentru specialiștii din aceste domenii.

Roboți chelneri, soluții IT și software, utilaje cu reducerea consumului energetic și amprentei de carbon, înghețată artizanală cu arome noi, ambalaje biodegradabile din trestie de zahăr, echipamente pentru măsurarea calității materiei prime, ingrediente inovative, materiale textile pentru fiecare ramură a industriei – sunt doar câteva produse și servicii expuse în cadrul evenimentului. Pe lângă acestea, la fiecare stand expozițional, decurg discuții, schimburi de idei, păreri și opinii, dar și un networking care ajută la îmbunătățirea afacerilor din domeniul panificației, cofetăriei și HoReCa.

Pâinea Anului 2024 cu cea mai curată etichetă obținută din trei tipuri de făină și maia sălbatică

În fiecare ediție a expoziției GastroPan se ține cont de tendințele și cerințele consumatorilor, astfel, tematica impusă la categoria Pâinea Anului 2024 a fost produse de panificație cu etichetă curată.

Pâinea Anului 2024, denumită Magia făinii a impresionat juriul prin calitatea sa excepțională, ingrediente naturale și respectul față de conceptul de etichetă curată. S-a obținut din făină de grâu, făină de spelță integrală, făină de secară integrală, maia sălbatică, fulgi de ovăz, iaurt și sare caracterizându-se prin procesul de făină fiartă (pentru înlocuirea aditivilor alimentari), dospire îndelungată, fără adaos de drojdie, iar făinurile au fost măcinate la o moară cu pietre.

Premiații secțiunii PANIFICAȚIE-PATISERIE, categoria PÂINEA ANULUI 2024 sunt:

Locul I: Bârsan Csaba, Brutăria BOCSKOR

Locul II: Asztalos Attila, Brutăria ELDI

Locul II: Brutăria HARMOPAN

Locul III: Brutăria HARMOPAN

Locul III:Paul Adrian Gabriel, Paul Alin Claudiu, Brutăria CEN PAN

Produse de patiserie cu etichetă din miez de nucă, lapte, făină integrală și turmeric

La categoria Produse de patiserie, concurenții au avut sarcina de a prezenta un produs de patiserie cu etichetă curată care s-a putut realiza prin adaosul unor ingrediente cât mai naturale și benefice pentru organismul uman. Cel mai bun produs de patiserie s-a dovedit a fi produsul realizat de către Trifa Nicoleta de la Brutăria Casa Simplu.

Premiații categoriei PANIFICAȚIE-PATISERIE, categoria PRODUSE DE PATISERIE sunt:

Locul I: Trifa Nicoleta, Brutăria Casa Simplu

Locul II: Brutăria HARMOPAN

Locul II: Poteraș Mihai Sebastian, cofetăria MONCRIS

Locul III: Bârsan Csaba, Brutăria BOCSKOR

Locul III: Ardelean Raluca Mariana, Brutăria MOARA MARIA

Tânăra generație aduce inovația în patiserie

Cu o creativitate debordantă și un talent incontestabil, studenții și elevii din toată țara a reușit să se evidențieze și să se impună în această categorie dedicată promovării unei patiserii sănătoase și responsabile. Premiul „Cupa Elevului/Studentului brutar” reprezintă o recunoaștere a eforturilor tinerilor de a crea produse delicioase și autentice, respectând în același timp principiile unei alimentații sănătoase și sustenabile.

Tinerii au avut ocazia de a evolua prin cunoștințele dobândite în cadrul Concursurilor, de a compara produsele, materiile prime și ingredientele folosite, modurile de obținere – ceea ce reprezintă un element foarte important pentru dezvoltarea profesională a tinerilor. Cel mai inovativ produs a fost creat de echipa Vasile Daniela și Piștea Alexandra de la Colegiul Național Economic „Andrei Bârseanu”, Brașov.

Felicitări și mulțumiri brutarilor, patisierilor, studenților și elevilor talentați, care prin prezentarea produselor au demonstrat că meseria de brutar și patiser este mult mai mult decât ceea ce pare și că talentul și eforturile sunt recunoscute și se pot transforma în artă!

Expoziția GastroPan continuă sâmbătă, între orele 10:00-17:00. Intrarea se face prin completarea talonului de acces, care este disponibil gratuit pe www.gastropan.ro sau la completarea acestuia la fața locului.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE