3 motive pentru a purta mănuși moto Altele
  • I.T
  • 0 comentarii
  • 52 Vizualizări

3 motive pentru a purta mănuși moto

Dacă ești pasionat de motociclete, cu siguranță te-ai întrebat măcar o dată dacă este neapărat necesar să porți mănuși moto atunci când te dai cu motorul prin oraș sau în afara acestuia. Îți răspundem la această întrebare și îți oferim cel puțin trei motive pentru care ți-ai dori să porți o pereche de mănuși moto.

Echipamentul moto este extrem de important pentru siguranța ta în trafic. Acesta te protejează atât de condițiile meteorologice, cum ar fi ploaia, vântul, frigul, soarele și ninsoarea, cât și de riscurile la care ai putea să te expui, în eventualitatea în care ești implicat într-un accident. În toată această poveste, mănușile moto au rolul lor și vom vorbi imediat despre importanța acestora.

Tipuri de mănuși

Până să vorbim, însă, despre acest aspect, hai să vedem câteva lucruri importante pe care e bine să le cunoști despre mănușile moto.

E bine să știi că, în funcție de activitatea pe care o desfășori și în funcție de tipul de sport pe care îl practici, există câteva modele principale de mănuși moto, cum ar fi:

  • Mănușile pentru motocross – pe care îți recomandăm să le porți atunci când faci acest tip de activitate
  • Mănușile de oraș – pe care le vei purta, așa cum este firesc, atunci când te deplasezi cu motocicleta sau cu scuterul în interiorul orașelor
  • Mănușile sport – care sunt scurte și care îți oferă un grad de protecție sporită
  • Mănușile moto pentru touring – pe care este indicat să le porți atunci când faci curse lungi, cum ar fi, spre exemplu, să te deplasezi dintr-un oraș în altul
  • Mănușile pentru racing – pe care le poți folosi cu încredere atunci când practici o astfel de activitate deoarece îți oferă un grad maximum de protecție

Ține cont de toate acestea și alege mănușile moto care se potrivesc cel mai bine activităților pe care le practici cel mai des. De asemenea, dacă ai o motocicletă pentru a te deplasa pe distanțe lungi și una pentru racing, îți recomandăm să îți cumperi două tipuri de mănuși deoarece scopul pentru care acestea sunt concepute este, așa cum ai observat, unul diferit.

Este obligatorie purtarea mănușilor moto?

În România, legea nu te obligă să porți mănuși moto atunci când te deplasezi, așa că nu vei fi pasibil de a lua amendă dacă tu alegi să nu folosești mănuși moto. Cu toate acestea, noi te sfătuim să le porți deoarece vei fi mult mai protejat atunci când conduci motocicleta. Cu atât mai mult, dacă o folosești pentru a te deplasa pe distanțe mari sau pentru a practica diverse sporturi.

Acum, că ai înțeles mai multe despre mănușile moto, hai să vedem care sunt cele mai importante trei motive pentru care ai putea să iei în considerare să porți astfel de accesorii ce fac parte din echipamentul moto.

  1. Confortul

Unul dintre motivele pe care le poți avea în vedere atunci când vine vorba despre purtarea mănușilor moto este confortul. Vei observa că lipsa acestui accesoriu îți va provoca disconfort, furnicături și chiar durere, așa că ai doar de câștigat dacă alegi să porți mănuși moto. De asemenea, condusul va fi mai plăcut atunci când folosești mănuși moto deoarece aderența va fi una mai bună.

  • Protecția

Așa cum menționam încă de la începutul acestui articol, mănușile moto îți asigură un grad maxim de protecție atunci când ne referim la condițiile moto la care ești expus când te afli pe motocicletă. Soarele, ploaia, vântul, zăpada și praful îți pot afecta mâinile, însă mănușile au scopul de a le ține la distanță.

  • Siguranța

Și nu în ultimul rând, siguranța ta este sporită atunci când porți mănuși moto. Vei fi protejat de zgârieturi și de răni, în eventualitatea în care te afli în situația de a fi victima unui accident.

Prin urmare, să porți mănuși moto nu îți poate aduce decât beneficii. Alege-le pe care cele care ți se potrivesc cel mai bine și bucură-te de tot confortul, siguranța și protecția pe care acestea ți le oferă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE