Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 315 Vizualizări

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o licitație estimată la valoarea de 100.842 de lei, fără TVA, pentru achiziționarea de servicii medicale necesare Caravanei medicale ”Sănătatea ta contează! – Servicii de prevenție, asistență medicală și educație pentru sănătate pentru grupurile vulnerabile”, informează www.licitatiapublica.ro.

Proiectul este derulat prin programul ”Provocări în sănătatea publică la nivel european EEA Grants 2014-2021” care constă într-un parteneriat comun al următoarelor instituții: Primăria Municipiului Sighișoara, Primăria Trondheim (Norvegia) și Fundația Veritas din Sighișoara.

Achiziția este împărțită în 20 de loturi, pe diverse specialități: medicină internă (două loturi), medicină de familie (două loturi), cardiologie (două loturi), ORL (două loturi), oftalmologie (două loturi), endocrinologie (două loturi), medicină fizică și de reabilitare (două loturi), pediatrie (două loturi), obstetrică-ginecologie (două loturi) și dermatologie (două loturi).

”Scopul proiectului vizează combaterea bolilor, îmbunătățirea stării de sănătate și a calității vieții și creșterea speranței de viață în rândul grupurilor vulnerabile din mediul rural și urban al UAT Sighișoara. În acord cu acesta, obiectivul general al proiectului vizează îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate și reducerea inegalităților în sănătate pentru cel puțin 1.900 de persoane ce aparțin grupurilor vulnerabile din UAT Sighișoara, dintre care cel puțin 15% persoane de etnie romă”, a precizat Raluca-Dorina Tomuleț, coordonator de program.

În cadrul viitoarei caravane medicale, o echipă multidisciplinară alcătuită din doi profesioniști din domeniul medical (medici specialiști, medici rezidenți) și, după caz, tineri voluntari, va evalua din punct de vedere medical copii, adulți și vârstnici ce aparțin grupurilor vulnerabile, cu domiciliul în municipiul Sighișoara și în localitățile rurale din vecinătate.

”Prin proiect va fi achiziționată o autospecială dotată cu un cabinet medical mobil de screening, dotată cu echipamente și consumabile necesare serviciilor de evaluare a stării generale a membrilor grupului țintă. Echipa de specialiști va fi formată din medici de diferite specialități, componența echipei fiind una dinamică de la ediție la ediție, cu scopul de a acoperi o paletă cât mai largă de servicii și specialități medicale, de exemplu, dar nu numai: cardiologie, oftalmologie, ORL, nerulorlogie și așa mai departe”, a informat Raluca-Dorina Tomuleț.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor de participare este 21 martie 2024.

Alex TOTH

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE