Mureș: Demers pentru un nou pod feroviar peste râul Mureș Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2042 Vizualizări

Mureș: Demers pentru un nou pod feroviar peste râul Mureș

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul “Pod CF nou km 317+950 linia CF Deda – Războieni și demolarea podului CF existent”, propus a fi realizat în comunele mureșene Bogata și Cuci, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Conform proiectului pentru Decizia etapei de încadrare, document făcut public în data de 28 martie 2024, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Sucursalei Regionale CFR Brașov și prevede construirea unui pod nou peste râul Mureș, în amonte de podul existent, pentru a permite derularea circulaţiei feroviare în condiţii de siguranţă.

”După realizarea investiţiei vechiul podul se va demola. În prezent, podul CF existent peste râul Mureș, la kilometrul 317+950 – pod metalic cu trei deschideri este degradat și se circulă cu restricţie de viteză. Soluţia propune următoarele lucrări principale: realizarea infrastructurilor podului pe coloane, schele de montaj pentru suprastructuri, realizarea noilor suprastructuri în amplasamentul final, terasamente de racord între pod și traseul existent, dezafectarea vechiului pod și a terasamentului abandonat. Soluţia necesită închiderea de linie de circa șapte zile pentru realizarea racordului dintre varianta nouă de traseu și traseul existent. Linia de cale ferată nouă va fi executată pe o lungime de 1.200 de metri, între kilometrul 317+300 și kilometrul 318+500”, se menționează în document.

Potrivit aceleiași surse, podul nou va fi realizat amonte de podul existent și va avea următoarele caracteristici: lungime totală de circa 160 de metri (două deschideri), lăţime de 12,5 metri și 5,6 metri lățimea căii ferate.

(Redacția / Foto: https://depositphotos.com/ro/home.html )

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE