„Ajut și eu pe cel bolnav”, în Șapartoc Altele
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 147 Vizualizări

„Ajut și eu pe cel bolnav”, în Șapartoc

Nu știu câtă lume a auzit de satul Șapartoc. Pentru cei care nu știu, acesta e situat la 12 kilometri de municipiul Sighișoara și aparține de comuna Albești. Povestea spune că numele satului derivă de la numele contelui, fost moșier, care se numea Sarpataki și care se spune ar fi fost întemeietorul așezării. În sat sunt trei biserici, română ortodoxă cu o vechime atestată de unul dintre clopotele existente și astăzi din anul 1696 și de o Sfântă Evanghelie din 1723, tipărită în București ”cu binecuvântarea lui Kir Dănilă, Mitropolit a toată Țara Românească”; două biserici de confesiune catolică și calvină, zidite, prima la mijlocul secolului al XIX-lea, 1857, iar a doua în 1930; două case parohiale; două școli, una de stat și una fostă confesională catolică. Istoria sună foarte bine, mai puțin prezentul demografic, dacă ne luăm după Wikipedia care spune că în 2011 populația satului a scăzut la 26 de persoane.

Revenind la chestiuni mai prezente și mai frumoase, aflăm prin intermediul www. reintregirea.ro că sâmbătă, 23 martie, în localitatea Șapartoc a avut loc o activitate cu caracter social-filantropic, intitulată „Ajut și eu pe cel bolnav”, acțiune inițiată de părintele ortodox Augustin Corfariu, Parohia Ortodoxă Albești, a cărui scop ă a fost deprinderea tinerilor creștini cu respectul, compasiunea și milostenia față de persoanele bolnave. Potrivit aceleiați surse aflăm că acțiunea se înscrie în în contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor prin care, elevi din localitatea Albești, îndrumați de cadre didactice, preot și credincioși dornici să susțină astfel de proiecte, s-au deplasat în această frumoasă așezare în care trăiesc, conform ultimului recensământ, 25 de locuitori.

„Într-o zi frumoasă de primăvară, tinerii voluntari au fost întâmpinați cu emoție, bucurie și recunoștință de către beneficiarii acestei acțiuni. Majoritatea persoanelor spre care ne-am îndreptat atenția se confruntă cu diferite probleme de sănătate, la care se adaugă lipsa unor persoane care să le ofere îngrijire și sprijin în activitățile gospodărești. Pachetele oferite au constat în alimente de bază și produse de igienă, fiind însoțite de un dialog folositor atât pentru cei cărora le-am călcat pragul, cât și pentru elevi. Cu acest prilej, aducem alese mulțumiri domnului Radu Moldovan, localnic al satului Șapartoc și custode zonal al traseului Via Transilvanica, reprezentanților Școlii Gimnaziale din Albești, părinților și elevilor implicați în realizarea acestei activități”, a precizat pentru www. reintregirea.ro părintele Augustin Corfariu.

Alin ZAHARIE

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE