”De pe Mureșul meu drag”, spectacol de nota 10 la Ansamblul ”Mureșul” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 625 Vizualizări

”De pe Mureșul meu drag”, spectacol de nota 10 la Ansamblul ”Mureșul”

Sala de spectacole a Ansamblului Artistic Profesionist ”Mureșul” din Târgu Mureș a găzduit recent, în data de 14 martie, spectacolul extraordinar de folclor ”De pe Mureșul meu drag”.

Evenimentul a fost organizat de Ansamblul Artistic Profesionist ”Mureșul” din Târgu Mureș în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Mureș și Consiliul Județean Mureș.

Cronica unui spectacol excepțional

Spectacolul a fost descris prin intermediul unui text, în stilul său caracteristic, de către omul de cultură Rudi Moca, un prieten incontestabil al Ansamblului și al culturii mureșene.

”Într-o ambianță elegantă și sărbătorească, invitații distinsei interprete de muzică populară, Artist Emerit și profesor la Școala Populară de Artă din Târgu Mureș, au răspuns: Ioan Cristian Țăran – solist de muzică populară & realizator de emisiuni folclorice la TVR; Petre Petruse – solist de muzică populară cu ”argint la tâmple și aur în inimă”; Familia Teodora, Narcisa și Teodor Țogoran – slujitori cu Har al cântecului popular românesc; Cosmin Mocean – exersând sentimental lacrimilor de fericire, prin cântecul său; Livia Harpa – consecventă cu noblețea repertoriului, Elisabeta Guzu – un ,,izvor” de bună dispoziție și bucurie; Veronica Maier – decența și talentul la ”porțile afirmării; Costel Popa – tinerețea și bucuria vieții prin cântec; Grupul vocal ,,Dor”; Grupul vocal ”Mureșencele” format din Dorina Oprea, Maria Neag, Maria Sântean Faghiura și Leontina Pop – patru interprete de mare calibru profesional – perlele Ansamblului Artistic Profesionist ”Mureșul” din Târgu Mureș. Întotdeauna cu aleasă prețuire amintesc Orchestra de instrumentiști – adevărați Mari-Maeștri ai instrumentelor musicale, îndrumați de Maestrul Zoly Bambo – excelent aranjeur & dirijor al orchestrei ansamblului; Corpul de balet/ dansatorii față de care nutresc sentimente de mare admirație, datorită seriozității, responsabilității și dăruirii cu care abordează orice producție artistică, îndrumați de Maestrul Florin Cerghedi… și Grupul de balet/ dansatori ,,Mureșelul” – revelația acestui spectacol, prin modul profesionist, în care au înțeles să se ,,achite de sarcinile artistice” impuse de ,,statutul de spectcol extraordinar”! Moderatorul/ prezentatorul & compeurul spectacolului: Andrei Romanică – realizator de emisiuni folclorice la Radio România Târgu Mureș & interpret de succes, al muzicii populare românești! Totul a fost minuțios pregătit prin aportul Instituției și al conducerii Ansamblului: Barabasi Attila – director, Teodor Țogorean – director adjunct, departamentul de sonoritate și lumini și personalul de deservire! Momentul de puternică emoție l-a produs păstrarea unui ,,moment de reculegere, recunoștință și omagiu” adus distinsei Dorina Grad – interpreta care și-a ales o stea, pentru a veghea existența noastră efemeră pe acest pământ!”.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE