Prelevare multi-organ şi multi-ţesut, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1026 Vizualizări

Prelevare multi-organ şi multi-ţesut, la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş

În acest weekend, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au prelevat ficatul, rinichii, cornee şi ţesut osos de la o pacientă aflată în moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 58 de ani, internat în Secţia Clinică ATI, în urma unui anevrism rupt.

”Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj, corneea a ajuns la Spitalul Clinic de Urgenţe Oftalmologice Bucureşti, iar ţesutul osos a fost trimis la Banca de ţesut Colentina. Intervenţiile de prelevare au fost realizate de echipe de prelevare de la Institutul Clinic Fundeni pentru ficat, coordonată Dr. Guenadyi Vatachki – Directorul Agenţiei Naţionale de Transplant, şi Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj pentru rinichi, coordonată de Dr. Dan Pop”, a informat Biroul de presă al Spitalului Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș.

Potrivit aceleiași surse, intervenţia de prelevare a ţesutului osos a fost realizată de către echipa de medici din cadrul Secţiei Clinice Ortopedie şi Traumatologie a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, coordonată de Dr. Solyom Arpad, singura echipă suport din ţară care realizează prelevare, iar intervenţia de prelevare cornee a fost realizată de către echipa de medici din cadrul Secţiei Clinice Oftalmologie a Spitalului Clinic Judeţean Mureş, coordonată de Dr. Lilea Cosmin, medic specialist Oftalmologie.

”Echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş pentru declararea şi menţinerea donatorului, coordonată de Dr. Mihai Morariu, a fost formată din Dr. Săplăcan Irina, Dr. Adriana Petrişor, Dr. David Pop, As. Andrei Burghelea şi coordonatorul regional Dr. Oana Pitea. Mulţumim familiei care a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni, precum şi echipelor de prelevare care au făcut tot posibilul, prin profesionalism şi munca depusă, ca gestul familie să nu fie în zadar şi alţi pacienţi să primească şansă la o viaţă mai bună.Transplantul înseamnă VIAŢĂ! Echipele medicale de prelevare adresează mulţumiri Serviciului Judeţean de Ambulanţă Mureş pentru promptitudinea şi sprijinul real acordat la fiecare solicitare. Prelevarea realizată în acest weekend este cea de-a doua din anul 2024, din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş”, a mai informat sursa citată.

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE