Nou! Târgumureșenii vor putea cumpăra bilete de autobuz cu cardul. Când intră în vigoare noua procedură Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1984 Vizualizări

Nou! Târgumureșenii vor putea cumpăra bilete de autobuz cu cardul. Când intră în vigoare noua procedură

Transportul public din Municipiul Târgu Mureș se apropie ușor de arhetipurile occidentale, căci începând cu data de 2 aprilie, călătorii care se vor deplasa cu transportul public pe raza municipiului vor beneficia de plata cu cardul pentru achiziționarea biletelor de călătorie. Dispozitivele de tip POS sunt deja amplasate în autobuzele târgumureșene, iar procedura este aceeași cu cea pe care o efectuăm în timpul plăților obișnuite cu cardul- se apropie cardul sau aplicația de pe telefon de dispozitivul POS, urmând ca apoi banii să fie automat retrași din contul călătorului.

Utilitatea acestei proceduri este duală: pe de-o parte, se urmărește eficientizarea sistemului de achiziționare a biletelor, iar pe de-o altă parte, se încearcă modernizarea sistemului de transport public și sustragerea șoferului de la atribuțiile contabile. Desigur, târgumureșenii vor putea opta în continuare pentru plata biletelor cu bani fizici la șofer.

Referitor la metodele de verificare a plății electronice a biletelor de către controlori,  Balizs István- șef coloană al Sc. Transport Local S.A, ne spune următoarele: „Controlorii o să aibă un aparat cu care o să verifice respectivii călători care deja au validat biletele sau au cumpărat bilet de călătorie sau legitimație de călătorie cu cardul”.

M.R.

Sursa foto: Gândul

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE