Parcare nouă, cu 350 de locuri, la Spitalul de Urgență Târgu Mureș! Detalii despre investiție Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 4385 Vizualizări

Parcare nouă, cu 350 de locuri, la Spitalul de Urgență Târgu Mureș! Detalii despre investiție

Comisia de Analiză Tehnică din cadrul Agenției pentru Protecția Mediului Mureș a decis, recent, că proiectul ”Amenajare parcare auto ecologică provizorie pe o perioadă de trei ani”, propus a fi realizat în localitatea Târgu Mureș, strada Gheorghe Marinescu nr. 50, nu se supune evaluării impactului asupra mediului.

Potrivit proiectului pentru Decizia etapei de încadrare, document făcut public în data de 1 aprilie 2024, pe pagina web a Agenției pentru Protecția Mediului Mureș, investiția aparține Consiliului Județean Mureș și prevede amenajarea unei parcări auto ecologice provizorii pe o suprafață de 6.700 de metri pătrați.

”Aceasta va asigura 350 de locuri de parcare pentru personalul medical, pacienți și aparținători. Parcarea va fi pietruită. Pentru realizarea platformei se va îndepărta stratul vegetal, se va nivela terenul, se va aplica un strat de nisip cu rol anticapilar și anticontaminant, apoi un strat de fundație din balast și un strat de uzură din piatră spartă mică. Terenul este delimitat la nord-est și nord-vest de strada Molter Karoly, la sud-vest de strada Gheorghe Marinescu, iar la sud-est de Pădurea Cornești. Parcarea nu va fi prevăzută cu sisteme de colectare/ evacuare ape pluviale, urmând ca acestea să se infiltreze prin straturile de piatră spartă și balast”, se menționează în document.

Conform aceleiași surse, ”se propune montarea de indicatoare rutiere pentru dirijarea circulației și asigurarea iluminatului public prin corpuri de iluminat cu panouri fotovoltaice”, iar accesul în parcare ”se va realiza din strada Molter Karoly, care face legătura dintre strada Gheorghe Marinescu și terenul care urmează să fie amenajat.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE