Bilanțul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș în primele trei luni din 2024 Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 230 Vizualizări

Bilanțul Grupării de Jandarmi Mobile “Regele Ferdinand I” Târgu Mureș în primele trei luni din 2024

Peste 2.400 de misiuni îndeplinite, 18 infracțiuni, 374 de contravenţii constatate, sunt rezultatele misiunilor Grupării de Jandarmi Mobile ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș, în primele trei luni ale anului 2024.
În primele trei luni ale acestui an, Gruparea de Jandarmi Mobilă ”Regele Ferdinand I” Târgu Mureș a avut o contribuție importantă în asigurarea ordinii publice, în aria de responsabilitate.
”Cu peste 2.400 de misiuni desfășurate în județele Mureș, Harghita și Bistrița-Năsăud, jandarmii au fost prezenți la aproximativ 90 de evenimente, unele dintre ele cu un număr semnificativ de participanți, printre care se numără: manifestările de protest ale fermierilor din județul Mureș, evenimentele comemorative din 10 și 15 martie din județul Mureș și Harghita, precum și diverse festivaluri și competiții sportive. Misiunile s-au desfășurat fără incidente majore care să afecteze ordinea și siguranța publică”, a informat Biroul de presă al Grupării de Jandarmi Mobilă „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.
Conform sursei citate, echipajele de intervenție au intervenit în peste 75 de cazuri, rezolvând diverse situații, de la aplanarea conflictelor și înlăturarea prezenței animalelor sălbatice din zonele rezidențiale până la intervenții de salvare-evacuare.
”Peste 1.300 de misiuni au fost executate, în mod independent sau în cooperare cu Poliția, pentru menținerea ordinii publice în zona instituțiilor de învățământ și în zonele aglomerate, cum ar fi: spațiile comerciale, piețele, autogările și gările. Peste 200 de acțiuni au fost efectuate în colaborare cu Poliția și Brigada de Combatere a Crimei Organizate, iar aproximativ 60 de misiuni au fost desfășurate în cooperare cu autoritățile care gestionează activitatea silvică, piscicolă și distribuirea de energie electrică. Ca rezultat al acestor eforturi, au fost constatate 18 infracțiuni pentru furt sau racordare ilegală la rețeaua de distribuție electrică, cu 20 de autori reținuți. Pentru încălcări ale normelor de conviețuire socială conform Legii 61/1991 republicată și ilegalități în domeniul silvic au fost aplicate 374 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 81.300 de lei”, a menționat aceeași sursă.
Totodată, în intervalul raportat s-au desfășurat șapte activități educative în mediul școlar, la care au participat peste 800 de elevi, acestora fiindu-le prezentat rolul jandarmilor în societate, modalitățile de evitare a violenței școlare și importanța solicitării sprijinului adecvat, precum și cariera militară de jandarm.
(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Citește și:

Recomandari

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 
 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE