Festivalul Luminii, într-o nouă ediție la Târgu Mureș. „Ajutăm comunitatea să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte” Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 2141 Vizualizări

Festivalul Luminii, într-o nouă ediție la Târgu Mureș. „Ajutăm comunitatea să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte”

Se organizează ce de-a 11-a ediție a Festivalului Luminii la Târgu Mureș, în data de 11 mai, a anunțat miercuri Filiala Târgu Mureș a Organizației Naționale „Cercetașii României”. Organizatorii susțin că prin acest eveniment doresc să ajute comunitatea mureșeană să „redescopere frumusețea lucrurilor mărunte și fericirea care se află în ele”.

Pe 11 mai 2024 va avea loc cea de-a 11-a ediţie a Festivalului Luminii la Târgu Mureş, în Cetatea din Târgu Mureş, eveniment organizat în toată ţara de către membri filialelor Organizaţiei Naţionale Cercetaşii României. Festivalul Luminii este evenimentul prin care noi, cercetaşii, ajutăm comunitatea târgumureşeană să redescopere frumuseţea lucrurilor mărunte din jurul nostru care ne fac fericiţi. Cu fiecare ediţie creăm un spaţiu perfect pentru deconectare de la haosul cotidian şi de conectare la momentul prezent alături de cei dragi. Nu doar atât, dar şi facilităm ateliere, oferim şansa talentelor locale să se remarce pe scenă sau prin expoziţii de artă şi antrenăm spiritul civic al tuturor voluntarilor care ne sprijină, fie ei cercetaşi sau voluntari externi”, a transmis Anca-Ana Sâmpetrean, coordonatorul Festivalului Luminii 2024.

Ateliere unice pentru comunitatea locală

Aceasta a mai spus că vor exista numeroase ateliere, momente artistice și iluminarea Cetății din Târgu Mureș cu mii de gulguțe, pentru a celebra împreună cu localnicii lumina. Printre atelierele la care pot participa târgumureșenii se numără „Fă-ţi propria gulguţă”, „Desen cu Henna”, „Blind date with a book”, „Laşi un secret, iei un secret”, „Atelier handmade”, „Împletituri şi pictură pe faţă”, la care se adaugă board games şi jocuri cercetăşeşti şi un treasure hunt.

Tot miercuri, 10 aprilie, cercetașii au lansat un apel către artiștii locali dornici să își promoveze munca în fața comunității. Cei care doresc să își expună lucrările în cadrul Festivalului Luminii pot răspunde apelului organizatorilor până la data de 19 aprilie. Totodată, cercetașii au precizat că vor exista și standuri cu tematică de cercetaș, precum „Chităreala”, „Muzică pe vinil”, „Stand-up și Improvizații” și jonglerii cu foc. „Proiectul a început la Cluj-Napoca sub numele ‘Seara viselor împlinite’ ce a avut scopul de a crea un mediu de relaxare în plina agitaţie a Clujului. Ideea a prins şi s-a extins la nivel naţional, astfel a ajuns şi la Târgu Mureş, doi ani mai târziu”, a explicat Laurențiu Pop, președintele Filialei Târgu Mureș a Organizației Naționale Cercetașii României, potrivit Agerpres.

Ca un preambl al Festivalului Luminii, cercetașii au organizat joi, 11 aprilie, Cercul de Donatori Mureș.

Citește și: Cercul de Donatori Mureș, ajuns la cea de-a 13-a ediție. Trei proiecte diferite, alese special pentru eveniment

(L.P.)

Sursa foto: Facebook – Primăria Târgu Mureș – Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE