Investiție de 2 milioane de euro pentru extinderea unei rețele de apă din zona Târnavei Mici Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1203 Vizualizări

Investiție de 2 milioane de euro pentru extinderea unei rețele de apă din zona Târnavei Mici

Conducerea Primăriei Comunei Bahnea a demarat, în data de 9 aprilie 2024, o licitație estimată la valoarea de 10.120.886 de lei (aproximativ 2 milioane de euro), fără TVA, pentru proiectare și execuție necesară obiectivului de investiție ”Extindere rețele de apă în localitățile Bernadea – Bahnea, Gogan-Cund, comuna Bahnea, judeţul Mureş”, informează www.licitatiapublica.ro.
Comuna Bahnea se află pe malul stâng al râului Târnava Mică, la 18 kilometri distanță de Târnăveni și la 30 de kilometri de Târgu Mureș.
”În prezent, în localitățile Bahnea, Bernadea, Gogan și Cund nu există un sistem centralizat de alimentare cu apă potabilă, aceasta este realizată local prin intermediul fântânilor săpate de tip rural. Nu există nicio facilitate de tratare a apei brute, aceasta fiind livrată către populație în aceleași condiții în care este extrasă din surse. Localitțile fiind lipsite în totalitate de retele edilitare, ridică probleme deosebite în intenția generală de modernizare a instalațiilor sanitare interioare din gospodării, în scopul creșterii gradului de confort al locuințelor, respectiv pentru asigurarea normelor generale de sănătate publică și protecția mediului. De asemenea, în cele patru localități nu s-a putut dezvolta niciun fel de activitate privată de anvergură deoarece, lipsind sistemul centralizat de alimentare cu apă, nu se puteau obţine avizele și acordurile necesare unei asemenea investiţii”, se menționează în Caietul de sarcini al licitației, document aprobat de către Ioan Alin Jors, primarul comunei Bahnea.
În același document se mai precizează că în zonă, între comunele Mica și Suplac și localitatea Cerghid, în punctul de cotă maximă (434 de metri), este prevazută a se realiza gospodăria de apă a sistemului microregional.
”Gospodăria de apă se compune din două rezervoare supraterane, având fiecare un volum de 300 de metri cubi, stație de clorinare. La ieșirea din rezervoare, la marginea drumului județean DJ 151 este prevăzută a se monta o conductă de transport și distributie având diametrul de 280 de milimetri, care va alimenta cu apă consumatorii existenți din comunele din zonă”, se mai arată în același document.
Obiectivul este finanțat prin intermediul Programului Național de Investiții ”Anghel Saligny”, termenul limită pentru depunerea ofertelor de participare este 29 aprilie 2024, iar durata contractului va fi de 33 de luni.
Alex TOTH

Foto: https://depositphotos.com/ro/home.html

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE