Mureș: 40 de hectare de pădure de rășinoase afectate de un incendiu Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 1027 Vizualizări

Mureș: 40 de hectare de pădure de rășinoase afectate de un incendiu

Pompierii mureșeni au fost solicitați să intervină luni, 15 aprilie, la un incendiu de fond forestier produs în zona localității Lăpușna. La locul incendiului s-au deplasat forțe și mijloace din cadrul Detașamentului de Pompieri Reghin, precum și forțe și mijloace din cadrul Ocolului Silvic Mureș, Salvamont Mureș și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Ibănești.

Potrivit informațiilor furnizate de Biroul de presă al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) ”Horea” al județului Mureș, la sosirea forțelor de intervenție incendiul se manifesta cu flacără, la nivelul unei păduri de rășinoase, pe aproximativ de 40 hectare, pe un teren greu accesibil, cu versanți extrem de abrupți.

În cursul zilei de marți, 16 aprilie, Biroul de presă al ISU ”Horea” al județului Mureș a revenit cu noi informații despre intervenția de la Lăpușna: ”În aceste momente incendiul este localizat, se intervine pentru lichidare, acesta nu se mai manifestă cu flacără. Pe timpul nopții lucrătorii direcției silvice cat și militarii din cadrul Inspectoratului s-au retras din dispozitiv, totodată pentru protejarea zonei peste noapte au constituit dispozitive de protecție pe creasta versantului afectat. Aceste dispozitive sunt formate din mai multe echipe mixte, 15 lucrători ai direcției silvice și 20 pompieri militari. În această dimineață s-a reluat acțiunile de lichidare a incendiului , se intervine pentru lichidarea focarelor ascunse, iar în sprijinul pompierilor mureșeni acționează forțe și mijloace din cadrul ISU Harghita. Reamintim că în zona în care se intervine este una greu accesibilă, aspect care îngreunează intervenția echipajelor operative. În aceste momente incendiul nu se mai manifesta cu flacără, există multiple focare fumegând pe versantul afectat la cioate și litieră, dar pericolul de propagare a fost limitat la cele 40 de hectare. În vederea optimizării acțiunii de răspuns pentru lichidarea incendiului produs la fondul forestier Lăpușna, a fost solicitat sprijin aerian. 

S-a solicitat o aeronavă echipată cu configurație pentru stins incendii, din cadrul Ministerului Apărării Naționale. Aceasta va interveni dacă situația operativă o va impune. Acțiunea de stingere este în dinamică.”

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE