Poftiţi în spaţiul public, domnule Cuza! Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 42 Vizualizări

Poftiţi în spaţiul public, domnule Cuza!

aLIN_Zaharie_38.JPGCu ocazia Zilei Unirii celei Mici, în curtea Inspectoratului Judeţean de Poliţie Mureş, instituţiile publice din judeţ au adus un gest de recunoştiinţă actului istoric din urmă cu 153 de ani. Printre cei care au luat cuvântul în faţa mulţimii a fost şi primarul Dorin Florea, care a vorbit printre altele de valorile trecutului, contrastate de prezentul dominat “de isteria şi aproximaţia în care mediocritatea încearcă să ţină loc a ceea ce înseamnă mesaj.” Apoi a vorbit despre bustul lui Cuza, exprimându-şi satisfacţa că nu îşi găseşte un loc în spaţiul public, dominat de protestatari cu mesaj care sare limitele bunului simţ.
Printr-un exerciţiu de imaginaţie cred că ar fi interesant să aflăm şi părerea Domitorului Cuza, despre acţiunile de protest din spaţiul public târgumureşean, să compare reformele sale cu cele ale puterii actuale. Mare va fi mirarea domnitorului văzând cum „reforma” are cu totul altă formă în prezent. Legea rurală, obligativitatea învăţământului primar şi bazele primelor universităţi din ţară sunt lucruri bine cunoscute din perioada domniei lui Cuza, la fel ca şi tăierile de pensii, de salarii, legi adoptate prin ordonanţe de urgenţă, comasări de alegeri, opere puse în practică de actuala stăpânire.
Dar din păcate Domnitorul nu poate să-şi facă o părere prea exactă, gardul inspectoratului fiind prea înalt ca să vadă nemulţumirea oamenilor ieşiţi în stradă. Le aude însă şi se „minunează” cât de bine o ducem. N-ar strica să vadă şi el mai bine ce se întâmplă în stradă, o realitate pe care domnul primar o descrie ca fiind o isterie dominată de mediocritate.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE