Bărbatul tuturor femeilor, femeia oricărui bărbat… Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 188 Vizualizări

Bărbatul tuturor femeilor, femeia oricărui bărbat…

Soţia mea e sus de tot pe listă la europarlamentarele din mai. Şi nu cred că vom putea merge împreună în delegaţiile prezidenţiale externe, câtă vreme are program pe cinci ani la belgieni. Corect să fiu, la nuntă avea salariu mai mare ca al meu… Azi, e la fel.

Soţia mea dintr-a doua încercare e şi ea sus de tot pe listă la aceleaşi europarlamentare. Şi nu cred că vom putea merge împreună în vizitele de lucru guvernamentale, câtă vreme lucrează un cincinal în legislativul Europei. Sincer să fiu, la nuntă era dintr-o mare familie a ţării, mult mai bogată ca a mea. Şi azi, câştigă mai mult decât leafa mea la stat.

Fata mea va fi sus de tot acolo pe lista cu un singur eligibil la europarlamentare, indiferent ce partid va trebui să păstoresc. Drept să fiu, fiica mea a avut încă de la majorat un salariu mult mai mare ca al meu, primar, deputat, ministru, întâiul om în stat.

Despre cei care n-au urmaşi direcţi, dar au înfiat politic, tot femei, şi tot pentru Bruxelles, … nu azi.

Are rost oare să cobor discuţia la nivel de miniştrii si parlamentari, sau şefi de agenţii naţionale şi regii, companii de stat, plus instituţii la nivel de judeţ şi municipiu reşedintă…?!

Că tot o dau falimentară azi mâine România Liberă, ar trebui să recitim din mondenităţile anilor 50. Rar era ministru ori nomenclaturist de vârf sau membru în CC al PMR – viitor PCR fără de soaţă vorbitoare nativ de rusă. Cu şcoli înalte la Moscova.

… Nu se mai suportă preşedintele cu premierul şi cu şeful Senatului, cu toate combinaţiile de viceversa, într-atât încât îşi gonesc femeile tocmai la Bruxelles… Să poată ei să-şi bată joc în tihnă de ţară!!! Unii în valonă, alţii în flamandă.

A fost o vreme grea pentru ţară când Ionel I.C. Brătianu a înţeles în timpul negocierilor pentru Pace de la Paris ce înseamnă interesul naţional şi a demisionat. A lăsat o vreme guvernarea şi semnarea păcii lui Alexandru Vaida Voievod. Rugat ce-i drept, decisiv, de o adevărată femeie a României. Regina Maria!

Ăstora nu le mai ajunge o ţară întregă. Dar nevestele lor…? Şi nici măcar nu-l cheamă pe vreunul Cezar. Bărbatul tuturor femeilor, femeia oricărui bărbat…

Aurelian GRAMA

Ca un sentiment de mândrie, în casa mea, femeia a făcut şcoala doctorală la Oxford…

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE