Marius Frunză, singurul bărbat „educator puericultor” din creşele mureşene Interviu
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 1052 Vizualizări

Marius Frunză, singurul bărbat „educator puericultor” din creşele mureşene

111Cotidianul Zi de Zi vi-l prezintă pe singurul bărbat din judeţul Mureş care lucrează ca şi educator puericultor de creşă. Potrivit standardelor din legislaţia muncii, educatorul puericultor este persoana calificată a cărei intervenţie se regăseşte în sectorul serviciilor de creştere, îngrijire şi educaţie timpurie a copilului şi de susţinere a părinţilor în consolidarea abilităţilor parentale. În vârstă de 41 de ani, Marius Frunză îşi desfăşoară activitatea în cadrul creşei „Îngeraşul” din comuna Sângeorgiu de Mureş şi spune că activitatea cu cei mici îi oferă satisfacţii inegalabile.

Reporter: Ce înseamnă profesia de educator puericultor?

Marius Frunză: În cadrul creşei a apărut, în urmă cu trei ani, funcţia de educator puericultor, care se ocupă de educaţia antepreşcolară a copiilor, de educaţia timpurie a copiilor.

Rep.: De când aveţi vocaţia de a lucra cu copii?

M.F.: Am vocaţia de mai mult timp. Am fost opt ani profesor de muzică, dar din păcate a trebuit să renunţ. M-am gândit foarte mult înainte să vin aici, m-am interesat pe internet şi am văzut că în judeţul Mureş mai există un educator puericultor bărbat în Maiad, dar el e la grădiniţă, nu la creşă.

Rep.: E grea activitatea dumneavoastră?

M.F.: De afară pare uşor, dar nu e deloc uşor ceea ce facem. Nu te poţi supăra niciodată pe cei mici, chiar dacă mai fac şi boacăne. Şi atunci când ai un copil acasă e greu, de exemplu la vârsta asta le cresc dinţişorii, ceea ce îi poate face irascibili. La orele de culcare unii vor să doarmă, alţii nu, dar cu timpul reuşim să îi integrăm în program.

Rep.: Aveţi copii?

M.F.: Din păcate, nu am. Sunt căsătorit, soţia mea avea deja un copil pe care îl creştem împreună. Însă am experienţa copilului surorii mele. Fata surorii mele a crescut împreună cu noi în casă. Au fost şi nopţi nedormite, plânsete, deplasări la urgenţă la spital.

Rep.: Care sunt satisfacţiile profesiei dumneavoastră?

M.F.: Satisfacţiile sunt imense, copii sunt extraordinari, îţi oferă puritate, nu au sentimente negative. E greu de exprimat în cuvinte. Chiar dacă uneori nu sunt cuminţi nu te poţi supăra pe ei pentru că sunt întotdeauna inocenţi.

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE