„Promenada Inimilor”, mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 294 Vizualizări

„Promenada Inimilor”, mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare

Cluburile Rotary Târgu-Mureș Maris, Rotary Târgu-Mureș și Rotary Târgu- Mureș Teka, împreună cu Fundaţia Română a Inimii și Forumul Național de Prevenție, continuă programul „Promenada Inimilor”, ce îşi propune să încurajeze populaţia oraşului să facă mişcare, ca mijloc de prevenţie a bolilor cardiovasculare. Astfel, a treia ediție a programului va avea loc duminică, 25 septembrie, la ora 10.00.

Traseul din municipiul Târgu-Mureș este următorul: se pornește din Piața Bernady, strada Avram Iancu, bulevardul Cetății, strada „Mihai Eminescu”, strada „Gheorghe Marinescu”, Casa de Cultură „Mihai Eminescu”, strada „Nicolae Grigorescu”, strada „Victor Babeș”, bulevardul Cetății, strada „Avram Iancu”, revenire în Piața Bernady.
60% din decesele din România au drept cauză boli cardiovasculare. Iar incidenţa acestor boli a crescut în ultimii 10-15 ani, avertizează cardiologii. Aceste statistici explică şi de ce românii au cea mai scăzută speranţă de viaţă din Uniunea Europeană. La fiecare 30 de minute, un român moare de infarct, deşi programul naţional de infarct a dus la o bună adresabilitate a urgenţelor şi la scăderea mortalităţii în spital. Sub sloganul „Mișcare. Armonie. Sănătate”, Fundaţia Română a Inimii, împreună cu Societatea Română de Cardiologie, a lansat Săptămâna Inimii. „La fiecare 30 de minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Şapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viaţă. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?”, a afirmat prof. dr. Dan Gaiţă, preşedintele Fundaţiei Române a Inimii.

Fundaţia Română a Inimii a fost înfiinţată de către cei peste 1.000 de medici cardiologi din România, membri ai Societăţii Române de Cardiologie, pentru implementarea strategiei naţionale în domeniul prevenţiei bolilor cardiovasculare şi pentru susţinerea campaniilor de sănătate a populaţiei din România. Forumul Național de Prevenție este alianța medicală (reprezentanți ai societăților, fundațiilor și asociațiilor), susținută de structurile guvernamentale (Ministerul Sănătății și Ministerul Educației în special), ce luptă împotriva bolilor cronice netransmisibile – adică aproximativ 80% din patologia medicală a românilor.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE