Program naţional de profilaxie dentară destinat copiilor, la UMF Târgu-Mureș Sanatate
  • teodora.mindru
  • 0 comentarii
  • 299 Vizualizări

Program naţional de profilaxie dentară destinat copiilor, la UMF Târgu-Mureș

Astăzi, 11 octombrie, la ora 11.00, la Facultatea de Medicină Dentară din cadrul Universității de Medicină și Farmacie (UMF) Târgu-Mureș, are loc prezentarea proiectului „Dinți frumoși, copii sănătoși”.

Proiectul „Dinți frumoși, copii sănătoşi” a fost demarat în data de 1 noiembrie 2011, de Districtul Rotary 2241 România şi Republica Moldova împreună cu Mölndal Rotary Club Suedia și Colgate – Palmolive (România). În cadrul acestui eveniment, partenerii din Suedia vor face cunoscut scopul acestui proiect și modalitatea de desfășurare și implementare a lui. Proiectul este coordonat de dr. Georgeta Gheorghe, medic specialist în stomatologie generală și parodontologie, președinte al Societății de Profilaxie și Educație Dentară din România.

Printre obiectivele stabilite în cadrul acestui proiect se regăsește reducerea cu până la 50% a numărului cariilor la copii, până la 14 ani, dar și conștientizarea importanței igienei orale în rândul copiilor, învățătorilor și părinților. De asemenea, se dorește să pună bazele unui program național de profilaxie orală pentru copii, deprinderea unor obiceiuri alimentare sănătoase sau răspândirea expresiei „sâmbata dulce”, având ca obiectiv principal reducerea consumului de dulciuri.
„Obiectivele programului „Dinți frumoși, copii sănătoși” sunt: reducerea cu până la 50% a numărului de carii la copii, punerea bazelor primului program naţional de profilaxie dentară de o asemenea anvergură, derularea unei campanii de conştientizare a importanţei igienei orale în rândul copiilor, învăţătorilor şi părinţilor, precum și deprinderea unor obiceiuri alimentare și de igienă orală cât mai sănătoase. Necesitatea unui astfel de program a fost reflectată de statisticile care indică o gravă deficiență în igiena dentară a copiilor, numai 1/3 dintre copiii școlari ai României folosind periuța de dinți, în timp ce consumul pastei de dinţi la copiii cuprinşi în acelaşi segment de vârstă este de 38ml/an”, au precizat inițiatorii acestui amplu demers.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE