FOTO-VIDEO: Incendiu simulat, 600 de persoane evacuate din clădirea E.ON Galerii Foto
  • ligia.voro
  • 0 comentarii
  • 735 Vizualizări

FOTO-VIDEO: Incendiu simulat, 600 de persoane evacuate din clădirea E.ON

600 de angajați ai E.ON au fost evacuați în această dimineață din sediul companiei de pe Bulevardul Pandurilor, clădire deținută de RCB Development, în urma declanșării alarmei de incendiu. Inspectoratul pentru Situații Horea Mureș a organizat un exercițiu prin care a simulat producerea unui incendiu în clădire pentru a testa pregătirea angajaților E.ON, viteza de reacție a acestora și capacitatea propriilor oameni de a răspunde la o asemenea alertă. 

 

Tema exercițiului a fost gestionarea unei situații de urgență generată de un incendiu izbucnit la o clădire înaltă. Astfel, potrivit scenariului exercițiului cunoscut doar la începerea simulării, la ora 9.51, la etajul al cincilea al clădirii, într-un oficiu a izbucnit un incendiu în urma unui scurcircuit produs la o cafetieră lăsată nesupravegheată. Focul s-a extins din oficiu la un birou din apropiere, iar apoi s-a propagat cu repeziciune din cauza materialelor combustibile aflate în interior – mochetă, textile și mobilier.

După producerea incendiului, în clădire s-a declanșat sistemul propriu de alarmare al E.ON și a fost alertat serviciul privat pentru situații de urgență al companiei. Angajații serviciului privat au anunțat prin 112 incendiul, iar angajații 112 au comunicat mai departe incidentul pompierilor târgumureșeni.

În jur de 30 pompieri au fost trimiși la locul incendiului, cu mai multe autospeciale cu apă și spumă, inclusiv o motopompă și o autoscară mecanică pentru intervenția la înălțime și o ambulanță. Zona a fost delimitată, iar accesul pietonilor interzis.

 

În timpul exercițiului, 600 de oameni au fost evacuați din clădire de către responabilii E.ON pentru situații de urgență și au așteptat încheierea acestuia într-o zonă de siguranță.

De asemenea, pompierii au intervenit pentru salvarea a patru victime. Mai precis, două persoane au încercat să se autoevacueze, una rămânând blocată pe un balcon și cealaltă pe acoperiș. Alte două victime au fost salvate de pompiei după ce una a făcut un atac de panică, iar cea de-a doua a leșinat.

“Pentru angajații companiei noastre a fost extrem de utilă participarea la exercițiu, a fost o mobilizare impresionantă, începând cu evacuarea celor aproximativ 600 de angajați și continuând cu pompierii care au intervenit rapid ca să localizeze și să stingă incendiul și să salveze victimele. Suntem mai pregătiți acum și știm ce avem de făcut în cazul unor situații reale de incendiu”, ne-a declarat Adela Boțan, Senior Specialist Comunicare în cadrul E.ON.

Ligia VORO

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE