Proiect important privind instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe Stiri nationale
  • Alexandra Haja
  • 0 comentarii
  • 254 Vizualizări

Proiect important privind instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe

Tánczos Barna, ministrul Mediului, a anunțat, zilele trecute, la Digi 24, un nou proiect care vizează instalarea de panouri fotovoltaice pentru locuinţe, începând din luna decembrie. Fiecare familie care va dori să instaleze panouri fotovoltaice va primi suma de 20.000 de lei.

„În decembrie, suplimentăm bugetul, căutăm soluţia ca cele 280 de milioane să fie suplimentate, mergem pe un sistem testat în februarie. Am îmbunătăţit sistemul prin ordin de ministru în februarie, vom aloca 20.000 de lei pentru fiecare proiect. Mergem pe sistemul de firme specializate şi autorizate să le monteze. Ele depun proiectele, ele sunt cele care sunt pe site-ul AFM, vor fi selectate de acolo, pot fi alese firmele cu care se lucrează. Există şi o flexibilizare a schimbării instalatorului astfel încât să nu fie captive persoanele care depun proiectele la o singură firmă. Începem în decembrie. E foarte important să putem suplimenta bugetul pentru că prevăd un interes deosebit de mare pentru acest program”, a precizat Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Totodată, Tánczos Barna, a menționat că cine vrea să extindă capacitatea sistemului instalat trebuie să plătească diferenţa.

,,Pentru beneficiar, fiecare familie care vrea să instaleze panouri fotovoltaice 20.000 de lei, proiectul minim este de 22.000 de lei din care 2.000 de lei beneficiarul, 20.000 de lei statul. Cineva dacă vrea să extindă capacitatea sistemului instalat peste 3 kilowați, plăteşte din buzunar diferenţa”, a adăugat Tánczos Barna, ministrul Mediului.

Alexandra HAJA

Foto: www.solarcenter.ro

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE