Studiu clinic dermatologic realizat de cercetători de la UMFST și Cambridge Medical Technologies Sanatate
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 264 Vizualizări

Studiu clinic dermatologic realizat de cercetători de la UMFST și Cambridge Medical Technologies

Centrul Avansat de Cercetări Medicale și Farmaceutice din cadrul Universității de Medicină, Farmacie, Științe și Tehnologie (UMFST) „George Emil Palade” din Târgu Mureș a găzduit, în urmă cu câteva zile, un studiu clinic coordonat de Disciplina de Tehnologie Farmaceutică și Cosmetologie a Facultății de Farmacie, cu implicarea personalului de la CCAMF și Cambridge Medical Technologies (CMT).

Potrivit Blogului UMFST, conf. univ. dr. Nicoleta Todoran (UMFST ”George Emil Palade” Târgu Mureș) și șef lucrări dr. Magdalena Birsan (UMF „Grigore T. Popa” Iași și doctorand la UMFST), au lucrat alături de Jack Jachmann – CEO al CMT Rockville, Maryland, SUA – pentru a testa un nou dispozitiv nanotehnologic pentru inducerea nedureroasă și neinvazivă a permeabilizării pielii.

Conform sursei citate, pe durata studiului realizat în zilele de luni și marți, 22-23 mai 2023, studenții de la UMFST și alți voluntari au renunțat cu amabilitate la timpul lor prețios pentru a se supune unui tratament care implică activare transepitelială mediată de impulsuri electrice modulate, pentru a evalua capacitatea de îmbunătățire a absorbției acidului hialuronic prin straturile epidermice ale pielii.

Absorția eficientă a medicamentelor și a produselor cosmetice este îngreunată de funcția de barieră naturală a epidermei pielii, fapt ce limitează livrarea intra-dermică atunci când aceasta este opțiunea terapeutică. Printre alte măsurători, au fost examinate nivelurile de umiditate, funcția de barieră și de reținere a fluidului trans-epidermic, pigmentarea și toleranța locală.

”Dacă studiul identifică un mecanism nou prin care penetrarea activelor medicamentelor biologice poate fi crescută în mod semnificativ, aceasta deschide posibilitatea introducerii unor tratamente mai eficiente pentru patologii ale pielii, inclusiv răni diabetice și ulcere, pe lângă sprijinirea strategiilor anti-îmbătrânire a pielii în industria cosmetică și estetică”, a declarat prof. univ. dr. Mark Slevin, director științific CCAMF și profesor dr. patologie celulară la Manchester Metropolitan University

(Redacția)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE