“Cât de dragă îmi eşti”, la American Corner Invatamant
  • alex.toth
  • 0 comentarii
  • 183 Vizualizări

“Cât de dragă îmi eşti”, la American Corner

 

Un eveniment de o rară sensibilitate a avut loc vineri, 7 martie, în atmosfera intimă de la American Corner”, unde copiii de la cenaclul literar “Amadeus”, alături de jurnaliştii de la cercul de jurnalism, ambele aparţinând de Palatul Copiilor, au susţinut un scurt spectacol dedicate mamelor.

Desfăşurată în cadrul parteneriatului între Biblioteca Judeţeană, secţia pentru copii, Palatul Copiilor şi Şcoala Gimnazială “Dr. Bernády György”, sub genericul “Cât de dragă îmi eşti!”, activitatea s-a dorit un prilej de bucurie în prag de primăvară. Elevii talentaţi ai Cenaclului literar “Amadeus”, precum şi colegii lor de la grupa de jurnalism şi-au îndreptat gândurile cele mai sincere spre fiinţa minunată care este mama. Activitatea a debutat cu un simbol al primăverii, cu cea mai mică recitatoare, Alexandra Duicu, în vârstă de doar patru anişori, iar membrii cenaclului au prezentat un moment literar din lirica lui Grigore Vieru, intitulat “Făptura mamei”. Pline de emoţie au fost momentele în care copiii au recitat texte proprii, unele dintre ele pregătite pentru un concurs naţional. Lucrările elevelor au fost răsplătite cu multe aplauze. 

Bibliotecarele Anica, Dana, Alina în calitate de gazde, alături de Victoria de la Şcoala Gimnazială “Dr. Bernády György” au contribuit la bunul mers al întregii activităţi moderate de Codruţa Băciuţ de la Palatul Copiilor.

La final, schimb de experienţă

Superlativele, folosite prea des, pot crea în noi o stare de imunitate, golindu-le de conţinut. La rândul ei, expresia “iubire de mamă”, mai ales în preajma zilei de 8 Martie, poate să pară o simplă lozincă. Când însă o sală întreagă lăcrimează de emoţie, este evident că aceşti copii au spus doar ce au simţit cu adevărat. “Codruţa Băciuţ este printre puţinele, dacă nu chiar singura, capabilă să sensibilizeze aceşti copii, şi să aducă la suprafaţă adevăratele lor sentimente. Cu atât mai mult acum, când devenim pe zi ce trece tot mai pragmatici şi lipsiţi de sensibilitate, să vezi atâţia copii frecventând cu plăcere un cenaclu literar, este demn de toată recunoaşterea”, a spus la final, încă emoţionată, inspectorul şcolar de limba română Mioara Kozak, prezentă la eveniment.

Tot recitalul s-a desfăşurat sub semnul emoţiilor sincere, în care cu toţii ne-am gândit la mamele noastre. Momentul care însă a pornit lacrimi şiroaie din toată asistenţa a fost la citirea, de către Dana Sârbu, membră a Cenaclului “Amadeus” şi elevă în clasa a 6-a, a unei scrisori literare, scrise pentru mama plecată în Anglia. Stăpânirea de sine a fetiţei a ajutat-o pe aceasta să poată termina citirea textului, lacrimile însă nu a reuşit să le oprească, cum dealtfel nimeni din sală. Fericită mamă, care poţi primi, chiar de la distanţă, asemenea omagiu, tristă ţară, care-ţi obligi mamele să plece departe în căutarea unui trai mai bun pentru copiii lor. Membrii cercului de jurnalism, Dragoş şi Ciprian Nicolici, au fost pe metereze consemnând evenimentul, şi am reuşit chiar să facem un scurt schimb de experienţă.

 

Edith VEREŞ

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE