Share

Home / Sanatate / Vești bune din Turcia! Micuțul Alex Botorea ar putea fi operat mâine

Vești bune din Turcia! Micuțul Alex Botorea ar putea fi operat mâine

alex 1Vești bune de la Spitalul Acibadem din Turcia, acolo unde află internat Alexandru Botorea. Micuțul urmează să fie investigat de către prof. dr. Mutaf Mehmet, iar dacă analizele vor ieși bine, Alex ar urma să aibă prima intervenție în cursul zilei de miercuri, 26 august.

„Revenim cu noutăți de la Bodrum. Alex și mama sa au ajuns cu bine, sunt deja internați în spital, astăzi (n.r. – 25 august) vor urma investigațiile în urma cărora se va decide ziua intervenției. Dacă analizele vor fi bune, probabil intervenția va avea loc mâine, 26 august 2015”, transmite Asociația „Salvează o inimă”.

Campania internațională derulată de Asociația „Salvează o inimă” și Plus Communication pentru salvarea lui Alexandru Botorea se bucură de succes. Potrivit informațiilor transmise de reprezentanții Asociației Plus Communication, în doar 10 zile de la lansarea campaniei s-au strâns pe platforma de donații online a Asociației „Salvează o inimă” peste 48.500 de euro, adică peste 69% din suma totală, bani ce vor fi folosiți pentru prima operație, la Spitalul Acibadem din Turcia. Au donat români și străini din toate colțurile lumii: din Canada, SUA, Brazilia, Uniunea Europeană, țările din Nordul Africii, până în Japonia și Australia.

alex 2Scrisoarea Clinicii Acibadem către Asociația „Salvează o inimă”

Bună ziua,
Vă scriu pentru un caz care a ajuns la noi. Este vorba de un copil de 2 ani și 5 luni, care a suferit arsuri foarte grave de gradul 3- 4 la cap și mâini în urma unei explozii de mașină. Copilul a supraviețuit și a fost internat din aprilie până acum la Grigore Alexandrescu. Acum este externat și necesită câteva intervenții foarte complicate de reconstrucție: reconstrucție față (nas, buze, urechi), reconstrucția degetelor de la mâini, care au fost amputate.

Dosarul copilului a fost evaluat de către prof. dr. Mutaf Mehmet, de la spitalul nostru Acibadem Bodrum, care este un specialist foarte bun și unul dintre puținii medici care fac astfel de reconstrucții la copii. Domnul doctor este încrezător că îl poate face bine (n.r. – pe Alex). Intervențiile trebuie făcute, însă, cât mai urgent. Prima etapă de intervenții este aproximativ 30.000 de euro. Atașat, aveți mai detaliat. Presupunem ca a doua ar fi tot aprox. 30.000-40.000 euro.
Părinții copilului vor începe să strângă banii prin toate mijloacele, însă aș dori să-i putem ajuta și noi cu tot ce putem, deoarece acest copil trebuie să facă intervențiile cât mai repede posibil, pentru ca efectele să nu fie iremediabile.

alex 3

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Îngrijește-ți sănătatea în timpul iernii

JCI Târgu-Mureș revine astăzi, 14 noiembrie, ora 18.00 în sala Cupola din incinta Cetății Medievale, …

Share
Share