Experiențele deținuțior, lecții de viață elevilor Social
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 80 Vizualizări

Experiențele deținuțior, lecții de viață elevilor

DSC_4267 (1)

În data de 13 octombrie, sediul Penitenciarului din Târgu Mureș a găzduit o activitate ocazionată de Ziua Educației în Penitenciare. Activitatea a fost coordonată de personalul sectorului reintegrare socială al unității, s-a derulat simultan în toate unitățile subordonate Administrației Naționale a Penitenciarelor și a implicat vizitarea Penitenciarului de către un grup format din 13 elevi și un cadru didactic al Liceului Tehnologic ”Aurel Perșu”.

Potrivit inspectorului de penitenciare, Ovidiu Rîtea, purtătorul de cuvânt al PTMMS, proiectul a urmărit sensibilizarea tinerilor în vederea exercitării spiritului civic responsabil și prevenirea delincvenței prin implicarea persoanelor private de libertate din unitățile penitenciare. Prin interacțiunea cu persoanele private de libertate și mărturia experienței acestora, participanții au avut ocazia de a asimila informații despre mediul penitenciar și de a-și asuma și învăța comportamente dezirabile social.

Elevii au conștientizat importanţa activităţilor de prevenire a infracţionalităţii, în special a celei juvenile, și-au îmbunătăţit percepţia cu privire la instituţia penitenciară, au valorificat experienţa de viaţă a deţinuţilor, efectele negative pe care le are încarcerarea asupra individului, precum şi a importanţei respectării regulilor şi a legilor comunităţii în care trăiesc.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE