POL Târgu-Mureş solicită „dezbatere publică reală” despre buget Politic
  • admin
  • 12 comentarii
  • 346 Vizualizări

POL Târgu-Mureş solicită „dezbatere publică reală” despre buget

pol 1Conducerea Partidului Oamenilor Liberi (POL) a remis miercuri, 21 octombrie, o scrisoare deschisă adresată Primăriei și Consiliului Local Târgu-Mureș, în atenția primarului Dorin Florea, viceprimarilor Claudiu Maior şi Peti Andras și consilierilor locali în funcție, document în care solicită “organizarea unei dezbateri publice reale” pe tema bugetului municipiului Târgu-Mureş pe anul 2016.

Redăm integral textul scrisorii deschise, cu precizarea că aşteptăm şi reacţia conducerii Primăriei municipiului Târgu-Mureş.

pol 2

“Deoarece în următoarea perioadă, se va realiza proiecția bugetară pe anul fiscal 2016, Partidul Oamenilor Liberi POL vă solicită organizarea unei dezbateri publice reale, care să implice cât mai multe persoane sau grupuri de persoane interesate de buna guvernare și cheltuirea responsabilă a banilor publici.

POL reiterează ca prioritate pe următorii ani regândirea construcției bugetare pentru finanțarea cu precădere a educației:

Dotarea tuturor școlilor și grădinițelor din Târgu-Mureș cu materiale didactice necesare asigurării educației la cerințele societății românești actuale (laboratoare moderne, săli de curs cu smart-board-uri, proiectoare, tablete etc.).

Dotarea tuturor școlilor și grădinițelor cu mobilier modern la standardele secolului 21.

O astfel de strategie va duce la eliminarea „fondului clasei”, colectat imoral și ilegal de la zeci de mii de părinți târgumureșeni. Măsura ar aduce o stare de normalitate, pentru că nu părinții sunt cei responsabili cu finanțarea bazei materiale din educație, ci, potrivit legii, administrația locală și centrală.

POL susține, de asemenea, promovarea unor proiecte de hotărâri de Consiliu Local, care să urmărească refacerea sistemului de finanțare a ONG-urilor active din Târgu-Mureș, urmărindu-se principiile echității și transparenței în cheltuirea banilor publici, astfel:

Eliminarea tuturor finanțărilor acordate unor ONG-uri prin asociere directă cu Primăria.

Organizarea unor dezbateri publice pentru refacerea regulamentelor de organizare a concursurilor de finanțare a proiectelor de sport, cultură, sociale și educație.

Realocarea spre educație a unor fonduri din domeniile finanțate în prezent cu sume considerabile de la bugetul local, fără rezultate benefice pentru comunitate, este primul pas în dezvoltarea orașului. Organizarea de concerte și evenimente publice cu acces gratuit pentru târgumureșeni nu va aduce niciodată plus-valoarea pe care un sistem de educație competitiv îl poate asigura orașului. Alocarea fără concurs a unor sume de ordinul milioanelor de euro anual pentru 5 cluburi sportive privilegiate, alese arbitrar, nu va crește niciodată un mediu propice sportului de masă.

Susținând cele de mai sus, POL își exprimă încă o dată dezacordul față de politica bugetară a actualei administrații locale, care continuă să finanțeze fără viziune pe termen lung. Cel mai recent exemplu vine de la rectificarea bugetară de săptămâna trecută, când alte 3 milioane de lei din banii contribuabililor au fost alocați pentru distracția populației:

610.000 de lei – concerte gratuite

1,2 milioane lei – ASA

800.000 lei – BC Mureș

240.000 lei – Cityus

144.000 lei – CS Universitar

 

Semnează,

 

Președinte POL Târgu-Mureș,

Dan Mașca”

 

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

  • Dom’ Pavel, suntem inapoi in ’90 cand judecam oamenii dupa barba, ochelari, blugi, etc ? De ce nu chemati domnule minerii sa-i ciomageasca pe tinerii astia care-si permit sa aiba alte idei decat voi, stimati tovarasi ?

  • Nu ati inteles nimic . Nu e vorba de manele sau scoala . E vorba ca niste tineri ce se cred cunoscatori in toate au facut un partid ( vreo 5-6) si incep sa se traga ee siret cu oameni maturi , medici etc ce chiar au facut ceva pentru acest oras . Si asta se vede mai mult sau mai putin . Tineti minte cum era orasul cu raposatul Fodor imre , ala de dansa si facea gulas sus la somi . Asa ca haideti sa ne vedem lungul nasului si sa nu mai pierdem timpul cu nu stiu ce tineri ba unul cu coada ba unul cu barba ba unul cu ghiul de aur etc etc pictori si pseudoscriitori cu tigara la gura ca vezi Doamne ei sunt inteligenti si gandesc . Stau ei toata ziua prin bodegi si cand nu mai au pe ce beau fac partide si nu le convine nimic . Mergeti fratilor si munciti ,puneti mana pe grebla ,lopata etc etc ,angajati-va la Valpet sau oriunde dar nu mai pierdeti vremea tinand umbra la pamant caxe pacat strigator la cer

  • Na, amu nu stiu ce sa zic…

    Ori muri Valer si Pavel is relicve analfabete, ori Dan masca isi scrie replicile sa atraga simpatie.

  • Mai baiatule !!! Nu observi ca nu ai nici o sansa cu ideile tale ? Nu vezi ca muresenilor nu le trebuiesc carti online si dotari de gradinita si scoli ? Pentru simplu motiv ca au suma aceea infima sa o dea sa scoli si gradinite sa se repare tabla peretii ai geamurile ! Si sti de ce ? Pentru ca isi iubesc odraslele si ar face totul pentru ei dar in schimb muresenilor le trebuie din taxele si impozitele adunate chiar ce primesc acum : concerte , fotbal , baschet si petreceri gratis ! Asa ca un sfat prietenesc pot sa iti dau tie si partidului tau sa va schimbati ideile si programa partidului pentru ca astfel va faceti de marea minune de nu va voteaza nici rudele voastre . Crezi ca cu acea scrisoare te baga cineva in seama ? Crezi ca te cheama un medic primar actual primar sa se treaga de bracinar cu tine ?? Sau ai facut acest partid sa te distrezi !!!!

  • De acord domnule Valer. Este impotriva interesului national sa renovam gradinite si scoli. Hai sa film toti patrioti si sa mergem la meci la Transportul: ” pe ei, pe ei pe mama lor” !

  • MARELE PARTID CU 3 MEMBRII SI MULT TIMP LIBER NU STIU CAND LUCREAZA ASTIA NUMAI PE FACEBOOCK SUNT SI NU AU FACUT NICIODATA NIMIC PENTRU MURESENI NUMAI GARGARA

    • Stefan, tu cunosti ce am facut fiecare in zeci de ani de munca in comunitate? Cite milioane de euro am platit ca taxe in acesti ani si din ei s-au renovat scoli , parcuri,spitale, ca doar nu tipareste primaria banii.
      Sa zicem ca din surse private am finantat in acesti ani mii de ore pro bono pe cultura, educatie, social.

      • capitalistule tu nu esti cu nimic diferit de cei care ne conduc.Sa te duci in america cu privatizarile tale cu tot.Noi nu vrem privatizari. Nu vrem democratie americana.Ideile tale nu difera deloc de cele ale partidelor de la putere.Mai lasa-ne

    • legat de marele partid cu 3 membrii ar merita sa aprofundezi.
      Este un partid care poate sa fie infiintat de doar 3 oameni,asa cum un SRL se poate infiinta de un singur om, un ong de 3 oameni, dar SRLul, ONG pot sa aiba proiecte ce sunt placute sau neplacute de zeci de mii, sute de mii de cetateni.
      Ce am facut noi astia vreo 3-4 oameni in Romania, alaturi de alti citiva din Bucuresti si Cluj este istorie. 😉
      Se numeste libertate de asociere, ca orice grup mic de oameni, din orice sat sau comuna sau oras din Romania sa poata sa propuna comunitatii la locale a lor proiect.

      • Ideologia voastra de 2 bani este una impotriva interesului national.Nu avem nevoie de asa ceva.Nu avem nevoie de vanzatori de tara ca tine care vor alte privatizari incepute de cei care au distrus tara din 89 pana in prezent.Ai impresia ca toti suntem de vanzare?Ai impresia ca banii „tai” pot sa ne cumpere pe toti?Te-ai uitat la prea multe filme americane si ai cam uitat unde traiesti.Du-te si lasa-ne.

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE