BC Mureș, cu adevărat „tigri” în Bănie BC Mures
  • mihai.veres
  • 0 comentarii
  • 123 Vizualizări

BC Mureș, cu adevărat „tigri” în Bănie

bc muresEchipa masculină de baschet BC Mureș Târgu-Mureș a învins duminică seara în cadrul, etapei a IX-a a Ligii Naționale în deplasare, formația SCMU Craiova. Scorul partidei a fost 82-90 (22-21, 20-21, 19-19, 21-29), unul care a demonstrat faptul că porecla de „tigri” a formației mureșene li s-a potrivit cel puțin în această partidă. Echipa lui Audrius Prakuraitis și-a „devorat prada” la finalul partidei, într-un sfert patru în care s-au desprins, reușind în 5 minute un parţial 14-0 decisiv. Prima parte și chiar sfertul trei s-au disputat într-un echilibru aproape perfect. Jocul a debutat cu un slam dunk reușit de Barro, dar gazdele au replicat imediat prin Bozovic. Echilibrul s-a menţinut timp de 30 de minute, cu un prim sfert câștigat la limită de gazde, altul la fel de mureșeni și un al treilea încheiat la egalitate.
Start debordant după pauză
Echilibrul s-a rupt imediat după ultima pauză, în ultimul sfert, când „tigrii” s-au apărat foarte bine, nu au lăsat spaţii de desfășurare gazdelor și posibilități de aruncare din poziții lejere. Astfel, echipa lui Oliver Popovic a ratat toate acţiunile până la mijlocul sfertului decisiv, perioadă în care echipa s-a desprins la un avantaj care s-a dovedit decisiv (61-75). Finalul, așa cum era și normal, s-a jucat doar pentru a conserva avantajul, ceea ce s-a şi întâmplat, toţi jucătorii dorind foarte mult această victorie. Un lucru important de menţionat este și faptul că jucătorii intrați de pe bancă au totalizat mai multe puncte decât titularii, lucru care arată o „bancă lungă” a mureșenilor. Antrenorul lituanian a început cu formula: Kemp, Polyák, Jurevicus, Ivanovic şi Barro, dar fiecare jucător care a intrat pe parcurs a dovedit că poate avea oricând un randament cel puțin la nivelul primului 5. De la gazde a lipsit Cătălin Burlacu, suspendat, dar președintele BC Mureș, Cornel Lungu consideră că evoluția echipei nu ar fi dat nicio șansă echipei oltene, chiar cu prezența acestuia. „Consider că în acest meci am fost mai buni la aproape toate capitolele și cred că după cum a jucat echipa puteam să învingem echipa craioveană cu, sau fără Burlacu. Este o victorie foarte importantă, prima în noua sală din Craiova și sunt deplin satisfăcut și mulțumit de cum au jucat băieții și felul în care a pregătit partida staff-ul tehnic în ultimele partide”, a declarat președintele „tigrilor”.
BC Mureș va susține următoarea partidă pe teren propriu, împotriva formației Phoenix Galaţi, sâmbătă 28 noiembrie, de la ora 18.00.
Marcatorii partidei de la Craiova au fost:
SCM U: Durasovic 21 (3×3), Covington 16 (3), Johnson 14 (1), Bozovic 14, Popescu 10 (2), Micic 5 (1), Grubor 2
BC Mureş: Martinic 20 (4×3), Gajovic 20 (2), Barro 13, Ivanovic 13 (3), Polyák 7 (2), Jurevicus 6, Kemp 5 (1), Frasenyuk 4, Lázár 2.

mohamedMohammed, un fost adversar, devenit „tigru”

Înaintea partidei de la Craiova, BC Mureș a legitimat sâmbătă un al șaptelea jucător străin, unul de certă valoare. Noul „tigru” este Alhaji Mohammed, campion național cu CSU Asesoft Ploiești în 2013 şi 2014. Acesta este jucător american de origine ghaneză, care la mijlocul sezonului trecut a decis să plece de la echipa care s-a desfiinţat la finalul campionatului. Revine acum în campionatul României, după ce a evoluat ultima dată în Kosovo, la Sigal Prishtina. Jucătorul a efectuat vizita medicală și după revenirea echipei de la Ceaiova s-a alăturat echipei. Fanii echipei mureșene ştiu ce poate „Haji”, deoarece în ultimul meci al finalei pierdute de BC Mureș în sezonul 2012-2013, americanul a înscris 38 de puncte. „Sper ca fanii să nu fie supăraţi pe mine, acum sunt în tabăra lor. Ca jucător profesionist, încerc să-mi fac treaba cât mai bine acolo unde evoluez, iar acum sunt la BC Mureş. Știu că este o echipă de frunte a campionatului și un jucător trebuie să se acomodeze cu coechipierii, cu antrenorul și cu suporterii, fiecare are stilul său diferit. Sper să dau tot ce am mai bun și să ajut echipa să ajungă cât mai sus”, a spus jucătorul de 34 de ani al mureșenilor.

Lotul nu va suferi modificări
După revenirea echipei, noul jucător a fost prezentat în mod oficial. Conform declarațiilor conducătorilor clubului mureșean, aducerea sa la echipă nu va fi urmată de renunțarea la unul dintre jucătorii străini din lot. „Având în vedere faptul că Mohammed va avea nevoie de timp pentru integrare, ca antrenorii să-i găsească locul și rolul în echipă, nu cred că este cazul să vorbim despre renunțarea la vreun alt jucător. Se știe că mai pot apărea probleme cu accidentări sau suspendări, astfel încât o eventuală renunțare la vreunul dintre jucători este prematură în acest moment”, declara înaintea sosirii noului jucător vicepreședintele clubului, Béres Loránd.
„Sper ca noul jucător să ne ajute să ne continuăm parcursul bun din ultimele jocuri, să ne pregătim un retur cât mai liniștit și să ne atingem obiectivele. „Haji” este un jucător valoros, a dovedit acest lucru și sperăm să se integreze cât mai repede în angrenajul echipei. Nu vom renunța la un alt jucător, deocamdată este bine că am reușit acest transfer, care sperăm să se dovedească inspirat”, a completat președintele BC Mureș, Cornel Lungu.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE