- teodora.mindru
- 0 comentarii
- 128 Vizualizări
Iată cum ne ajută consumul de pește în prevenirea depresiei
6 decembrie 2015Consumul regulat de pește, îndeosebi a speciilor bogate în omega-3, acționează favorabil asupra riscului de a suferi de depresie, scrie passionsante.be, citat de Agerpres.
Apariția și dezvoltarea depresiei depind în primul rând de factori personali și de mediu. Totuși meta-analiza publicată în Journal of Epidemiology&Community Health arată că elementul omega-3 din peștele gras (sardine, somon, hering, ton, păstrăv) are un real efect protector ce poate fi atribuit acțiunii ei asupra serotoninei și dopaminei, neurotransmițători implicați în depresie.
Sunt demne de luat în considerare și alte componente ale cărnii de pește, cum ar fi mineralele, vitaminele și proteinele. De remarcat că amatorii de pește au în general un mod de viață mai sănătos (mișcare, alimentație).
- Etichete:
- consum peste
- depresie
- recomandari
Recomandari
Lasă un comentariu