Tenorii încântă doamnele și domnișoarele la Filarmonică Cultură
  • alin.zaharie
  • 0 comentarii
  • 246 Vizualizări

Tenorii încântă doamnele și domnișoarele la Filarmonică

tenori la FilarmonicaPrimul moment muzical care deschise luna martie la Filarmonica de Stat Târgu-Mireș este unul dedicat celor mai dragi ființe, grație concertului vocal-simfonic extraordinar intitulat ”Doi tenori încântă Doamnele și Domnișoarele” de joi, 4 martie ora 19:00 din Sala Mare a Palatului Culturii.

Program special

Oaspeții concertului de joi seara sunt dirijorul Horváth József, alături de tenorii Cosmin Ifrim și Pataki Adorján, care vor aduce publicului pagini muzicale din creația compozitorilor B. Smetana (Uvertura „Mireasa vândută”), G. Bizet (La fleur que tu m’avais din opera “Carmen”), E. Elgar (Salut d’amour), G. Puccini (Recondita armonia din opera “Tosca”), N. Rimski-Korsakov (Uvertura “Nevasta ţarului”), F. Lehár (Tu eşti iubirea mea), G. Verdi (La donna e mobile din opera “Rigoletto”), C. Saint-Saëns (Bacchanale din opera “Samson și Dalila”), E. de Curtis (Torna a Surriento), L. Denza (Funiculi, funicula), P. I. Ceaikovski (Capriciu Italian, Romeo şi Julieta). Dirijorul concertului de joi seara Horváth József și-a început studiul muzicii în cadrul Liceului de Muzică din Cluj, desăvârșindu-și pregătirea la Academia de Muzică ”Gheorghe Dima” din Cluj, unde a studiat printre alții cu Florentin Mihăescu, Cornel Groza și Gheorghe Victor Dumănescu. După terminarea studiilor, Jozsef Horvath a participat la cursurile de măiestrie susținute de Christfried Brodel, Janos Furst, George Pehlivanian, Ghennady Rojdestvensky și Kurt Masur, evoluția profesională fiindu-i influențată în mod semnificativ și de participarea sistematică la repetițiile și concertele maeștrilor Claudio Abbado, Rudolf Barshai, Sir Colin Davis, Valery Gergiev și George Pretre.

Cosmin Ifrim, solistul Operei din Viena

În ce privește primul tenor care va urca joi seara pe scena Filarmonicii, Cosmin Ifrim a studiat canto și dirijat la Academia de Muzică din Cluj-Napoca. După ce a câștigat numeroase competiții importante, a fost angajat la Opera din Viena în 2000. Printre dirijori importanti cu care a lucrat se numără Richard Hickox, Zubin Mehta, Fabio Luisi, Riccardo Muti, Seiji Ozawa, Donald Runnicles, Ulf Schirmer, Vjekoslav Šutej, Christian Thielemann, Franz Welser-Möst și Marcello Viotti.

Pataki Adorján, tenorul originar din Târnăveni

Al doilea tenor care va încânta publicul este  mureșean de origine, Pataki Adorján este născut la Târnăveni, absolvent al Academiei de Muzică „Gheorghe Dima” din Cluj. De asemenea, a studiat cu Carmelo Corrado Caruso din Milano și Viorica Cortez la Paris. A fost oaspetele tenor al filarmonicilor din Arad, Satu Mare, Oradea, Cluj-Napoca, Târgu Mureș, Sibiu, Brașov, Craiova, Vâlcea, Iași, Orchestrei de Cameră Radio România, Operei Naționale din Timișoara, Cluj- Napoca, Operei Naționale din Budapesta. De asemenea, a cântat în mai multe turnee în Olanda, Germania, Elveția, Austria, Bosnia-Herțegovina, Ungaria și Spania.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE