Carbohidrații, asociați cu apariția cancerului la plămâni
15 martie 2016Consumul de alimente cu index glicemic ridicat crește considerabil riscul apariției cancerului la plămâni, potrivit celui mai mare studiu de acest gen, realizat la Centrul pentru Cancer MD Anderson din cadrul Universității din Texas.
Carbohidrații, considerați principalii vinovați pentru obezitate, au fost acum asociați cu apariția cancerului la plămâni. Potrivit studiului, riscul apariției acestei maladii este cu 49% mai mare în cazul persoanelor care consumă alimente cu un index glicemic mare, cum sunt pâinea, fulgii de porumb sau orezul, potrivit Food Story.
Studiul, publicat în Revista Cancer Epidemiology, Biomarkers & Prevention, este cel mai mare de acest gen care a investigat potențiala legatură dintre indexul glicemic și cancerul pulmonar. Oamenii de știință au chestionat 1.905 pacienți diagnosticați cu cancer la plămâni și au comparat rezultatele cu cele ale 2.413 indivizi sănătoși.
Sursa: Food Story
Lasă un comentariu