Mureșeni nominalizați pentru Premiile AFCN Cultură
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 209 Vizualizări

Mureșeni nominalizați pentru Premiile AFCN

Trei organizații din județul Mureș, două din Târgu-Mureș și una din Sighișoara, au fost nominalizate pentru Premiile Administrației Fondului Cultural Național 2016.

„Aflate la cea de-a doua ediție aceste premii sunt menite a sublinia rolul creației artistice actuale în modelarea unei identității colective bazate pe valori, înscriindu-se între evenimentele dedicate Zilei Culturii Naționale”, se arată pe site-ul AFCN.

Gala de decernare a premiilor va avea loc luni 16 ianuarie 2017, începând cu ora 19.00, la Institutul Francez, Sala Elvire Popesco, Bulevardul Dacia nr. 77, sectorul 2 București.

Asociația Minitremu din Târgu-Mureș a fost nominalizată pentru Premiul pentru comunicare și mediere culturală care se acordă unui proiect care a vizat promovarea rolului culturii în modelarea societăţii, formarea de publicuri noi și/sau dezvoltarea de audienţe. Proiectul care a adus nominalizarea asociației este Minitremu Art Camp, o tabără gratuită de artă contemporană pentru elevi de liceu, organizată în perioada 14-24 august 2016 în Mitrești. Tabăra va fi organizată și în 2017 în județul Mureș cu sprijinul AFCN.

Asociația Teatrul 3G din Târgu-Mureș a fost nominalizată la Premiu pentru incluziune socială și dialog intercultural, acordat pentru o iniţiativă culturală care a implicat grupuri minoritare și/sau categorii defavorizate. Proiectul pentru care a fost nominalizată asociația este Terapia Socială prin Teatru Contemporan.

Fundația Mihai Eminescu Trust a fost nominalizată pentru Premiul pentru rezistență în cultură care se acordă unei organizaţii care continuă să-și desfășoare activitate de peste 10 ani. Fundația a fost nominalizată datorită proiectelor de protejare și valorizare a patrimoniului cultural. „În 14 ani de activitate am reușit să punem în mișcare oamenii din comunitățile locale transilvănene prin peste 1.100 de proiecte dezvoltate în 26 de sate și cinci orașe”, se arată în descrierea dde pe site-ul fundației, http://www.mihaieminescutrust.ro/.

Juriul a definit câte cinci nominalizări pentru fiecare categorie. Se acordă un singur premiu, la fiecare categorie, în valoare de 5000 de lei.

Puteți vedea lista nominalizărilor pentru Premiile AFCN 2016 AICI.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE