VIDEO: Urs Herren speră la mai multe investiții elvețiene în zonă și consideră că problemele trebuie rezolvate între companie și sindicate Administratie
  • vali.covaciu
  • 0 comentarii
  • 359 Vizualizări

VIDEO: Urs Herren speră la mai multe investiții elvețiene în zonă și consideră că problemele trebuie rezolvate între companie și sindicate

Ambasadorul Elveției în România, Escelența Sa Urs Herren, a fost marți, 14 martie, în vizită în Târgu Mureș, ocazie cu care s-a întâlnit oficialități municipale și județene – cu primarul municipiului Târgu Mureș, Dorin Florea, cu prefectul județului Mureș, Lucian Goga, și cu președintele Consiliului Județean Mureș, Péter Ferenc. La ora 15.45 Lucian Goga, Péter Ferenc și ES Urs Herren au făcut declarații de presă, în urma întâlnirii de la Prefectură. În acest timp, în jurul Prefecturii un grup de aprozimativ 20 de persoane protestau la adresa Azomureș și Ameropa.

protest ambasador

Lucian Goga a declarat că intenția de a vizita județul Mureș i-a aparținut ambasadorului. „I-am prezentat oportunitățile pe care județul Mureș le are pentru o eventuală colaborare cu oameni de afaceri din Elveția. Apoi, a adăugat că i-a transmis ambasadorului Elveției în România că în scurt timp va fi finalizată autostrada, „pentru că Excelența Sa invoca faptul că suntem ușor deficitari la capitolul infrastructură”. Lucian Goga a făcut referire și la intențiile Consiliului Județean de a dezvolta Aeroportul Transilvania și printr-o zonă cargo.

Péter Ferenc a spus că el consideră Elveția un model „de la care avem foarte multe de învățat, atât din punct de vedere administrativ, cât și economic”. „L-am rugat să ne spună ce părere au oamenii de afaceri din Elveția despre județul nostru, care sunt problemele cu care se confruntă, pentru că probabil cu dânsul erau mult mai deschiși”, a declarat președintele Consiliului Județean.

Urs Herren, prima vizită în Târgu Mureș

Urs Herren a început prin a preciza că este pentru prima dată în Târgu Mureș, apoi a făcut referire la investiția Ameropa, o companie din Elveția, la combinatul Azomureș. În continuare a declarat că a fost încântat de discuțiile avute cu oameni de afaceri elvețieni care investesc în zonă și că va continua să se implice alături de autoritățile locale și de Ambasada României în Elveția în atragerea mai multor investitori.

Ambasadorul a fost invitat să comenteze în legătură cu unele nemulțumiri și temeri ale angajaților de la Azomureș. „Oamenii se tem că-și vor pierde locurile de muncă și mai ales că există informații potrivit cărora inclusiv patronul acestor firme are mari probleme”, a spus Valentin Rusu, de la Radio Târgu Mureș. Excelența Sa Urs Herren a răspuns mulțumind pentru faptul că i-au fost aduse în atenție aceste aspecte. „Cred foarte mult în discuțiile dintre sindicate și companii. Consider că dacă sunt asemenea probleme ele trebuie discutate, între partenerii sociali, între angajatori și angajați. După această vizită scurtă nu pot comenta asupra condițiilor din aceasta fabrică”, a declarat Urs Herren. Apoi, amabasadorul și exprimat încrederea în compania Ameropa.

De asemenea, ES Urs Herren a declarat că Ambasada Elveției va continua să susțină festivalul Academia Sighișoara.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE