ASA începe returul play-out cu noi speranțe FC Municipal
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 316 Vizualizări

ASA începe returul play-out cu noi speranțe

În prima etapă din returul turneului play-out al Ligii I de fotbal, ASA Târgu-Mureș întâlnește sâmbătă, 29 aprilie, de la ora 15.00, pe teren propriu, formația Gaz Metan Mediaș. Este singura partidă din această etapă din play-out în care una dintre formații nu a obținut niciun punct în cele trei partide disputate cu adversara. Penultima clasată, aflată pe celălalt loc retrogradabil, Concordia Chiajna a obținut și ea doar un punct în fața CSM Politehnica Iași, în timp ce echipa de pe locul de baraj, Pandurii Târgu-Jiu a încheiat la egalitate cu FC Voluntari toate cele trei întâlniri ale sezonului. În a patra partidă a etapei, între ACS Poli Timișoara și FC Botoșani, bănățenii au obținut victoria în deplasarea din play-out, după ce a pierdut ambele întâlniri din sezonul regulat, întâlnirile fiind disputate tot în prima etapă. După încheierea turului echipele din Iași și Mediaș par scutite de emoții, aproape la fel și Botoșaniul și Voluntari, cu șanse mari fiind și timișorenii. Pentru locul de baraj, care mai dă o speranță de salvare, se vor lupta Pandurii și Concordia, în timp ce ASA are nevoie de un parcurs perfect pentru a realiza aproape un „miracol”.

Serie favorabilă medieșenilor

Aflate la doar o oră distanță, echipele din cele două orașe nu s-au aflat în cele mai bune relații. Deși în decursul ultimilor ani au făcut mai multe schimburi de jucători, inclusiv tehnicieni care au pregătit ambele echipe cum este și actualul antrenor al Gaz Metanului, Cristian Pustai, deseori s-au împiedicat reciproc. Poate fi dealtfel chiar acesta un motiv pentru „polițe”. Așa s-a petrecut și în urmă cu două ediții. În tur ASA a învins cu 2-0, dar a fost „frânată” practic de echipa medieșeană din drumul pentru titlu în etapa a XXXI-a, după seria invincibilă din retur. Gaz Metan a înscris în ultimele minute, ASA suferind apoi și în ultimele minute ale sezonului, cu Oțelul Galați. Medieșenii au retrogradat totuși la finalul sezonului și mureșenii erau vicecampioni. Gaz Metan a revenit în această ediție și cele două s-au reîntâlnit în etapa inaugurală. Fostul jucător al ASA, Mircea Axente a deschis scorul, Candrea a egalat, iar Llullaku a înscris golul victoriei în urma unui penalty respins în prima fază. La puțin timp, cele două s-au reîntâlnit la Mediaș, în Cupa Ligii, iar mureșenii au învins cu 2-0. În retur Gaz Metan a câștigat fără emoții pe Trans Sil cu 3-1 și cu 2-0 în meciul tur din play-out, îngenunchind echipa aflată în mare criză. Înaintea acestor partide, ASA și Gaz Metan s-au mai întâlnit în două ediții. A fost 1-0 la Târgu-Mureş în etapa 7 din turul ediției debutului mureșenilor, în 2010-2011 şi 0-0 la Mediaş în retur. În ediţia următoare, cele două şi-au împărţit victoriile cu o etapă mai târziu, în a VIII-a, cu un prim joc la Gaz Metan, scor 2-1 şi din nou 1-0 în retur. Mureşenii retrogradau la finalul sezonului.

Au fost așadar 10 întâlniri, iar bilanțul general, inclusiv partida din Cupa Ligii, le este favorabil medieșenilor cu 5 victorii la 4, dintre care 3 în acest sezon, un singur meci încheidu-se la egalitate, iar golaverajul este 10-9. ASA a cedat puncte pe teren propriu doar în returul ediției actuale, dar acum un eșec poate fi fatal, în condițiile în care șansele de salvare sunt și așa mai mult teoretice.

Intrare liberă

Accesul spectatorilor la această întâlnire va fi liber. La fel ca și în partidele precedente la care accesul suporterilor a fost gratuit, spectatorii care vor să urmărească meciul pe viu pot ocupa locurile din oricare sector al stadionului Trans Sil, cu excepția celor rezervate abonaților pe tot sezonul.

 

Clasament

  1. CSM Poli Iași             7   4 3 0 8-  2   30*
  2. Gaz Metan Mediaș   7   2 3 2 8-  7   29*
  3. FC Botoșani               7   2 3 2 9-  6   25
  4. FC Voluntari             7   2 3 2 7-  8   24
  5. ACS Poli Timișoara 7   4 2 1 7-  3   21
  6. Pandurii Tg. Jiu       7   1 4 2 5-  8   17*
  7. Concordia Chiajna  7   0 3 4 4-10   16*
  8. ASA Tg. Mureș         7   1 3 3 3-  7   12

*- Echipe care au beneficiat de rotunjire la finalul sezonului regulat. La egalitate de puncte primul criteriu este în favoarea echipelor care nu au beneficiat de rotunjire.

 Programul etapei I din play-out

Vineri, 28 aprilie                                   ora (tur play-out; sezon reg)

Concordia Chiajna      – CSM Poli Iaşi           20.30 (1-3); (0-0 și 0-1)
Sâmbătă, 29 aprilie
ASA Tg. Mureş – Gaz Metan Mediaș             15.00 (0-2); (1-3 și 1-2)

Pandurii Tg. Jiu          – FC Voluntari             18.00 (1-1); (1-1 și 0-0)

Luni, 1 mai
ACS Poli Tmișoara     – FC Botoşani              17.30 (2-1); (0-5 și 0-2)

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE