18 medalii pentru kyokushinii de la „Tiger Budo” la Naționale Sport
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 230 Vizualizări

18 medalii pentru kyokushinii de la „Tiger Budo” la Naționale

Duminica trecută, la Arad s-a desfășurat Campionatul Național de Karate Kyokushin pentru sportivii de la categoriile de vârstă între 18 și 22 ani, 15-16 ani, 13-14 ani, cât și Cupa „Budokai Masters” dedicată sportivilor peste 35 de ani. Ediția de anul acesta a reunit la start 120 de sportivi și peste 15 cluburi din țară afiliate la Federația Română de Karate Kyokushin, iar la Cupa „Budokai Masters” s-au înscris 9 cluburi și 22 de sportivi. Cupa „Budokai Masters” a permis participarea „veteranilor” Kyokushin-ului românesc, aceștia fiind împărțiți pe categorii de vârstă +35 ani până la + 50 de ani, dar și a celor care au ales „calea” artelor marțiale mai târziu.
Clubul târgumureșean „Tiger Budo”, antrenor Sensei Traian Dumbrăvean 3 DAN, a participat cu 15 sportivi, atât la proba de kumite, cât și la cea de kata. Aceștia au obținut 18 medalii, dintre care 6 de aur, 4 de argint și 8 de bronz.
Astfel, la categoria de vârstă U22, Alin Moga s-a clasat pe locul 2 la kumite (sub 80 kg) și locul 3 la kata, Alin Sînmărtean a încheiat pe locul 2 la kumite (minus 65 kg) și pe locul 1 la kata, Norbert Szabo a obținut locul 3 la kata și locul 5 la kumite, iar Markus Ilona s-a clasat pe locul 3 la kumite feminin minus 65 kg. La categoria U16, Norbert Tanaszi a câștigat și el locul 1 la kumite minus 65 kg și s-a clasat pe locul 5 la kata, Dobondi Cristina (antrenor Cătălin Fogarasi) a obținut locul 3 la kumite (minus 50 kg), Rotar Daria (antrenor Cătălin Fogarasi) același loc la kumite (minus 50 kg). La categoria U14 ani, Gabor Gabor a câștigat întrecerea de la kumite (plus 65 kg), Dăbăcan Flavius (antrenor Cătălin Fogarasi) s-a clasat pe locul 3 la kumite (minus 65 kg), în timp ce Cezara Popa a fost a doua la kumite minus 50 kg, iar Andreea Ungur pe locul 3 la kumite minus 55 kg și locul 5 la kata. Szarics Iulia (antrenor Cătălin Fogarasi) a obținut și ea un loc la 3 kumite la categoria minus 60 kg, în timp ce Laurențiu Szakacs s-a clasat pe locul 5 la kumite minus 45 kg.

Kyokushin este o „cale” pe care poți merge toată viața
La Cupa „Budokai Masters” Alina Bogdan a ocupat locul 1 la kumite (minus 65 kg) și locul 1 la kata, Camelia Ștefan a cucerit și ea aurul la kumite (minus 55 kg) și bronzul la kata.
„De la o ediție la alta competiția este din ce în ce mai puternică. Prin urmare, acest lucru cere mai mult efort din partea sportivilor, mai ales în ceea ce îi privește pe cei care vor participa la sfârșitul acestei luni la Campionatul Mondial, desfășurat la Sibiu. Participarea „veteranilor” la concurs a oferit, sper, un reper tinerilor sportivi, arătându-le în același timp că artele marțiale se pot practica la orice vârstă. În final, nu este vorba despre un sport pe care îl practici doi-trei ani, ci o „cale” pe care poți merge toată viața”, a declarat Sensei Traian Dumbrăvean 3 DAN.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE