Share
Home / Consiliul Judetean Mures / Proiecte de aproape 200 de milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor județene

Proiecte de aproape 200 de milioane de lei pentru reabilitarea drumurilor județene

Consiliul Județean Mureș a depus astăzi, 13 iulie 2017, două proiecte pentru obținerea de fonduri nerambursabile europene pentru reabilitarea DJ Agnita-Sighișoara și a DJ Ungheni-Târnăveni.

Proiectul „Reabilitare DJ 106 Agnita-Sighişoara” se realizează în parteneriat cu Judeţul Sibiu care este  liderul asocierii și îndeplineşte rolul de coordonator a activităţilor proiectului. Desemnarea liderului s-a făcut în funcţie de lungimea tronsonului de drum care urmează să fie reabilitat (21,77 km pe teritoriul judeţului Sibiu, iar 15,53 km în judeţul Mureş). Valoarea totală a investiţiei este de 118.795.004,35 lei (inclusiv TVA). Valoarea investiţiei aferentă Judeţului Mureş este de 52.127.247,91 lei TVA inclus.

Proiectul pentru modernizarea drumurilor judeţene DJ 142 şi 151B între Ungheni – Târnăveni are o valoare totală de 141.143.937,69 lei (inclusiv TVA).  Lungimea totala a traseului este de 24,09 km, respectiv DJ 151B = 11,86 km 151 și DJ 142 = 12,23 km. În cadrul investiției vor fi realizate lucrări de ranforsare și modernizare a structurii rutiere existente, înlocuirea podețelor existente degradate, lucrări de semnalizare rutieră orizontală și verticală precum și lucrări de amenajare de stații de autobuz și amenajarea de piste de biciclete și trotuare.

”Mă bucur că am reuşit să depunem aceste două proiecte deosebit de importante pentru județul Mureș. Drumul județean care face legătura dintre județul Mureș și județul Sibiu este o investiție care va asigura degrevarea circulației de pe drumurile naționale și face parte din acțiunile pe care le întreprindem pentru a ne asigura că drumurile care ne leagă de județele vecine sunt în cea mai bună stare. Drumul Ungheni-Târnăveni este important atât pentru locuitorii din zonă cât şi pentru navetişti şi pentru cei care tranzitează judeţul nostru”, a spus președintele Consiliului Județean Mureș, Peter Ferenc.

Cele două proiecte au fost depuse spre finanţare în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, şi conform procedurilor înscrise în Ghidul solicitantului, vor fi evaluate urmând ca în următoarele șase luni să se anunțe dacă acestea vor primi sau nu finanțarea europeană.

(Biroul de presă al Consiliului Judeţean Mureş)

Share

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regurile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 500 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.

De asemenea, verificati

Investiţie nouă la Sânpaul

Agenţia pentru Protecţia Mediului (APM) Mureş anunţă publicul interesat asupra depunerii solicitării de emitere a …

Share
Share