Home / Administratie / Finanţare de 1,4 milioane euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare a comunei Cristeşti

Finanţare de 1,4 milioane euro pentru extinderea reţelei de apă şi canalizare a comunei Cristeşti

Distribuie

Proiectul cu titlul “Modernizarea şi extinderea reţelei de alimentare cu apă şi canalizare menajeră în comuna Cristeşti, localităţile Cristeşti şi Vălureni”, depus de conducerea Primăriei comunei Cristeşti în luna martie 2017 pentru obţinerea de fonduri europene nerambursabile în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, perioada 2014-2020, Măsura 7.2., a fost declarat eligibil şi prin urmare câştigător. Proiectul apare în Raportul de selecţie lunar, publicat pe www.afir.info, pe locul patru, cu un punctaj de 78,82 puncte şi o valoare publică eligibilă de 1.462.519 euro, fără TVA.

Civilizaţie pentru 900 de locuitori

Potrivit primarului comunei Cristeşti, Kovács Edit, proiectul vizează prima înfiinţare a sistemului de apă şi canalizare în satul Vălureni, precum şi modernizarea staţiei de pompare din zona blocurilor din Cristeşti.

„Lungimea rețelei de apă din localitatea Vălureni va fi de 5.585 de metri, la care se adaugă o aducțiune de apă de 2.350 de metri prin care apa de la rețeaua de pe strada 8 Martie din Târgu-Mureș este pompată la un rezervor de înălțime de 250 metri cubi, de unde distribuția se face gravitațional. Lungimea rețelei de canalizare va fi de 4.400 de metri liniari, acoperind toate străzile din Vălureni, apa uzată colectată fiind preluată de rețeaua existentă pe strada 8 Martie. Prin acest proiect sunt deserviți aproximativ 900 de locuitori ai satului Vălureni. Impementarea acestui proiect va pune capăt crizelor severe anuale legate de lipsa apei din fântânile existente şi va face posibilă ca în secolul XXI, un sat aflat în imediata vecinătate a municipiului Târgu-Mureş şi totuşi la sute de ani distanţă, să facă un pas elementar către civilizaţie”, a declarat, pentru cotidianul Zi de Zi, Kovács Edit.

Următorul proiect, modernizarea Căminului Cultural

Primarul comunei Cristeşti a mai explicat că „trecerea la implementarea efectivă a proiectului presupune parcurgerea mai multor etape obligatorii: obţinerea avizelor de la Apele Române şi Agenţia pentru Protecţia Mediului Mureş, depunerea lor la Centrul Regional pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale 7 Centru de la Alba-Iulia împreună cu o altă serie de documente, semnarea contractului de finanţare cu Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale, cel mai probabil în luna septembrie, iniţierea procedurilor de achiziţie publică privind elaborarea proiectului tehnic, depunerea acestuia spre aprobare, pentru ca apoi să se treacă la procedura de achiziţie publică a lucrărilor de execuţie.”

Totodată, Kovács Edit a mai precizat că autorităţile locale din Cristeşti mai au depus un proiect, tot în cadrul Programului Naţional de Dezvoltare Rurală, „ce vizează modernizarea Căminului Cultural din Cristeşti şi pentru care aşteptăm, de asemenea, cu nerăbdare, publicarea Raportului de selecţie.”

Alex TOTH

 


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   
Loading RSS Feed

De asemenea, verificati

Mureș: Caravană cu servicii gratuite din 10 specialități medicale

Distribuie Direcția de Asistență Sighișoara Sighișoara a demarat, în data de 18 martie 2024, o …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.