Home / Administratie / Doar la vot sunt ai noștri?

Doar la vot sunt ai noștri?

Distribuie

Aceste rânduri care urmează au fost scrise în urma unei experiențe neplăcute în urma unui eveniment la care doar superlativele și-ar avea locul. Cele două festivaluri organizate de peste un deceniu pe Valea Mureșului Superior și Valea Gurghiului tind să ajungă două evenimente de tradiție. Ajunse la edițiile a XIII-a, respectiv a XII-a, cele două evenimente sunt mult apreciate de către vizitatori și de la o ediție la alta aria celor prezenți se mărește.

Sprijinite de Consiliul Județean Mureș, la cele două evenimente vin oaspeți din toate colțurile țării, unii revin cu aceste ocazii pe plaiurile natale, fii ai comunelor participante, chiar din străintate. Festivalurile promovează în primul rând tradițiile zonei, iar participanții îmbracă cu mândrie straiele populare, urcă pe scenele festivalurilor cu interpreți și ansambluri folclorice din care fac parte datorită unor oameni inimoși, care se străduiesc ca aceste obiceiuri să nu se piardă. Își amenajează cu meticulozitate casele alegorice, în care strâng obiectele și uneltele uitate în podurile caselor, obiecte rămase de la bunici și străbunici.

Din păcate însă, cu ocazia acestor sărbători putem constata și unele aspecte mai puțin plăcute. Ediția a XII-a a Festivalului Văii Gurghiului desfășurată la sfârșitul lunii august a fost una reușită. Consiliile localităților participante s-au implicat trup și suflet pentru a reprezenta cu cinste comunitatea din care fac parte. Printre participanți, majoritatea lucrează sau sunt la studii mai departe de casă. După câteva zile de la apariția articolului din cotidianul Zi de zi referitor la participarea comunei Hodac, edilul Ioan Farcaș a trimis un SMS în care menționa faptul că „articolul apărut nu are nicio legătură cu comuna Hodac, ci numai cu Asociația Culturală „Hodăceana” și cu Cornelia Butilcă, nu cu comuna Hodac sau Consiliul Local Hodac”.

Sarcina era de a prezenta ce se petrece pe platoul și scena festivalului, la casele alegorice ale comunităților participante. Nu au fost stabilite alte criterii. La vizita efectuată la casa comunei amintite, ansamblul folcloric se pregătea pentru a urca pe scenă, iar coordonatoarea era practic gazda care întâmpina oaspeții, cei care vizitau casa alegorică. Gazde primitoare, așa cum sunt hodăcenii, mândri de la mic la mare să reprezinte comuna la festival, cei prezenți și-au întâmpinat oaspeții. În febra pregătirilor, cu emoțiile de înțeles, Cornelia Butilcă nu a mai avut timpul necesar de a mulțumi pentru contribuție unora. Întrebările care se pun în acest moment sunt: Asociația Cluturală „Hodăceana” nu reprezintă comuna? Dacă nu, de ce aveau accesul la casa alegorică? Nu fac parte dintre cei care votează Consiliul Local și primarul comunei? Ar mai fi și alte întrebări, dar lăsăm să le pună cei direct implicați. Ar fi bine să primească și răspuns.


Citește și despre proiectul „Cu ochii larg deschişi”:

 

Cinci docufiction despre căderea și ridicare din abuzul de droguri

 

Sticker/Cine sunt eu? – o parabolă a pierderii identității din cauza drogurilor

 

”Dealerul morții”, evadare din ”infernul drogurilor”

 

Clean-up. Curajul Mădălinei

 

Povestea lui Mircea

 

Povestea Melaniei, nevoia de iubire şi atenţie satisfăcută cu droguri

   

De asemenea, verificati

Michaela Türk, propunerea PNL pentru conducerea Primăriei Sighișoara

Distribuie Consilierul local Michaela Türk și-a anunțat vineri, 15 martie, candidatura pentru funcția de primar …

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Regulile de preluare a articolelor

Acest articol este proprietatea Cotidianului Zi de Zi și este protejat de legea drepturilor de autor. Orice preluare a conținutului se poate face doar în limita a 120 de semne, cu citarea sursei și cu link către pagina acestui articol.