FOTOGALERIE: Johann Strauss Ensemble ne-a reamintit de ce muzica și ciocolata fac parte din bucuriile vieții Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 254 Vizualizări

FOTOGALERIE: Johann Strauss Ensemble ne-a reamintit de ce muzica și ciocolata fac parte din bucuriile vieții

AllCris a adus pentru al treilea an consecutiv pe cei 17 instrumentiști de excepție de la Johann Strauss Ensemble, alături de violonistul Russel McGregor, la Palatul Culturii din Târgu-Mureș. Evenimentul a devenit deja unul de referință în orașul nostru, iar biletele sunt așteptate cu nerăbdare încă din luna octombrie, când sunt puse oficial în vânzare. În acest an, trupa vieneză a susținut un concert adițional, de la ora 17.00, pentru copii. Cei mici au avut astfel parte de un extraordinar prim contact cu magia muzicii clasice sau, dacă erau deja familiarizați cu aceasta, au avut un motiv suplimentar să o îndrăgească și mai mult.

Photo: Bereczky Sándor | http://bereczky.ro

Concertul de seară, de la ora 20.00, a avut parte de o sală plină și euforică. Atmosfera de gală s-a făcut simțită de la intrarea în foaier, iar participanții au arborat o ținută mai rafinată decât la alte concerte susținute la Palatul Culturii. Johann Strauss Ensemble a fost într-o formă remarcabilă care definește, în fapt, prestația sa obișnuită. Încă de la prima melodie din repertoriu, interpretarea s-a distins printr-o naturalețe străină de orice crispare și afectare, care a cucerit publicul.

Repertoriul a cuprins melodii compuse de Johann Schrammel, Johann Strauss (tatăl), Johann Strauss (fiul), John W. Bratton, Hans Christian Lumbye și Johann și Josef Strauss, dar și o inedită versiune a clasicei colinde „O, ce veste minunată”.

Liderul ansamblului, Russel McGregor și-a dublat virtuțile violonistice cu cele de maestru de ceremonii, conversând cu audiența, întreținând o atmosferă relaxantă, plină de umor, de căldură și de… ciocolată. Muzicianul australian (născut în Anglia și rezident de 25 de ani al Vienei) a oferit bomboane de ciocolată copiilor prezenți (în număr destul de mare) la concert, iar publicul s-a putut delecta cu manevrele de aruncare a bomboanelor la balcoane, către micii și entuziaștii beneficiari.

Photo: Bereczky Sándor | http://bereczky.ro

Concertul, care a durat două ore, cu o pauză de 15 minute, s-a prelungit cu mai multe bisuri solicitate prin aplauze furtunoase din partea publicului. Personal, aș fi prins miezul nopții în aceeași poziție, cu simțurile larg deschise, dacă nu ar fi venit momentul în care muzicienii s-au retras de pe scenă, lăsând în urmă ecourile unei seri frumoase și o nostalgie aflată deja în fază incipientă.

Photo: Bereczky Sándor | http://bereczky.ro

Nu au avut loc execuții epatante sau demonstrații de virtuozitate, ci doar interpretări în care s-au topit mult suflet, o pasiune vie și un talent autentic de a face muzica să vibreze mult timp după ce instrumentele au amuțit.

Fără a risipi elogii gratuite, sunt bucuros că am fost prezent la acest concert care m-a binedispus cu adevărat și mi-a reamintit pe durata fugitivă a unei seri de decembrie că mai sunt și lucruri frumoase pe planeta asta.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE