Autospecială nouă de salvare și lucru la înălțime Stiri
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 290 Vizualizări

Autospecială nouă de salvare și lucru la înălțime

Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) „Horea”al județului Mureș a devenit mai bogat cu trei utilaje pentru intervenție în situații de urgență printre care și cu o autospecială de salvare și lucru la înălțime.

Dotări speciale

Despre această autospecială, lt. col. Călin Handrea, șeful ISU „Horea” al judeţului Mureș, a declarat joi, 28 decembrie, că este de mare folos pentru județul Mureș, în special în cazul intervenţiilor la clădiri înalte.

„La nivel național au fost achiziționate 16 astfel de autospeciale, dar în total vor fi 80. Prețul unei autospeciale de tipul acesta este undeva la 550 de mii de euro. Au fost colegii noștri la pregătire, ei o să deservească această autospecială împreună cu alți colegi care o să fie pregătiți pentru a lucra la înălțime. După cum ați văzut, autospeciala e dotată cu nacelă, de asemenea are un lift pentru persoane sau pentru materiale care pot să fie duse până la vârful autospecialei. Era nevoie de o astfel de autospecială la nivelul județului Mureș, noi aveam în dotare autospeciale de genul acesta dar erau mult mai vechi, de 30 de ani vechime, și se impunea având în vedere că există și clădiri înalte atât în Târgu-Mureș cât și în celelalte municipii precum și în Sovata. Să sperăm că și în viitor o să mai primim pentru că s-ar impune ca fiecare oraș și municipiu să aibă o autospecială, chiar dacă nu e de 42 de metri, poate să fie și de 25 sau 30”, a afirmat lt. col. Călin Handrea.

Șeful ISU „Horea” al județului Mureș a anunțat situațiile în care autospeciala respectivă pot fi mult mai utile decât alte autospeciale de intervenții.

„Se poate utiliza în multe situații și modalitatea de decalare permite calarea ei chiar între alte mașini pentru că, calea aia se intră sub autoturisme, de exemplu pe străzi unde e spațiu îngust și nu îți permite decât să intri cu autospeciala, pe această cală intră sub autoturismele parcate”, a subliniat lt. col. Călin Handrea.

GÁLL Boglárka

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE