FOTO: Școlarizare antreprenorială și fonduri nerambursabile de 3,6 milioane de euro pentru beneficiari din Regiunea Centru Business
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 435 Vizualizări

FOTO: Școlarizare antreprenorială și fonduri nerambursabile de 3,6 milioane de euro pentru beneficiari din Regiunea Centru

Asociația Exino în parteneriat cu Resources Development & Ideas SRL și Asociația Întreprinderilor Mici și Mijlocii Covasna au organizat, în colaborare cu Universitatea „Petru Maior” Târgu-Mureş, miercuri, 28 februarie, în sala Aula Magna, o sesiune regională publică de informare privind oportunitățile oferite de proiectul „Vreau să fiu antreprenor!”.

Fonduri nerambursabile în valoare de 3.600.000 euro

Proiectul se adresează persoanelor care au domiciliul sau reședința în Regiunea Centru și au o idee de afaceri non-agricole în mediul urban.

Această rețea de dezvoltare regională își dorește în primul rând să școlarizeze gratuit 408 persoane care indiferent dacă câștigă sau nu fondurile nerambursabile, vor ajunge la sfârșitul programului să gândească ca un antreprenor și vor ști să construiască un plan de afaceri.

„Vă ajutăm să deveniți proprii profesori. Vă ajutăm să vă învățați. Pentru că până la urmă, asta înseamnă antreprenoriat: cum să ne descurcăm singuri”, a afirmat Radu Ionescu, partener de formare antreprenorială.

De asemenea, după spusele conf. dr. Liviu Ciucan-Rusu, Universitatea Petru-Maior „va fi întotdeauna de partea acestor activități de antreprenor deoarece acestea educă.”

Directorul executiv Răzvan Gavrilescu a ținut să menționeze importanța distincției dintre „Start-up Nation” și „Vreau să fiu antreprenor!”. Primul program de finanțare este susținut de Guvernul României și nu oferă niciun fel de consiliere. În schimb, al doilea este finanțat de Uniunea Europeană (statul contribuie în proporție de 15%) și pe tot parcursul proiectului îți este asigurat un mentorat oferit de oameni implicați cu experiență.

Timpul este limitat

Înscrierile încep astăzi, 1 martie de la ora 9.00, pe site-ul www.exino.ro, unde găsiți și toate criteriile de eligibilitate explicate pe larg. Selectarea persoanelor înscrise se va face pe baza modelului primul venit – primul servit. După completarea celor 408 de locuri, va avea loc o perioadă de școlarizare antreprenorială din luna martie până în luna octombrie a acestui an, un total de 40 de ore cumulate. La sfârșitul acestei perioade, vor avea loc înscrierile în concurs a planurilor de afaceri pentru câștigarea celor 90 de subvenții de până la 40.000 euro (se pot acorda până la nouă subvenții persoanelor care nu au participat la aceste cursuri), după care persoanele selectate vor trece prin şase luni de mentorat înainte de primirea subvenției.

Toate actele trebuie obligatoriu completate, imprimate, semnate cu mențiunea „conform cu originalul” și trimise scanate separat de pe adresa de e-mail menționată în formular.

Programul se va desfășura până la sfârșitul anului 2020 și își dorește o dezvoltare economică și socială durabilă a Regiunii Centru.

Elena POLEARUŞ

 

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

Print


 

Media kit Zi de Zi 2022-2023

Transilvania Business

ARHIVE