25 de firme oferă locuri de muncă în cadrul Târgului de cariere Slider
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 698 Vizualizări

25 de firme oferă locuri de muncă în cadrul Târgului de cariere

Candidaţii au avut posibilitatea de a interacţiona direct cu recrutorii în cadrul Târgului de Cariere (TdC) desfăşurat astăzi, în incinta hotelului Plaza. 25 de companii şi organizaţii şi-au prezentat ofertele de muncă, iar cei interesaţi de oportunităţile disponibile au venit să-şi întâlnească viitorii colegi de lucru, unii dintre ei au şi aplicat la joburile, internshipurile sau programele de voluntariat disponibile.

Cele mai ofertante locuri de muncă s-au încadrat în domeniile auto şi automotive, inginerie, tehnică, call center, servicii, turism, retail, financiar-bancar, consultanţă, energie sau telecomunicaţii. Pentru a oferi diversitate, la intrarea în hotel Plaza, stand-ul organizatorilor Electric Castle a fost plin de liceeni interesaţi să presteze muncă de voluntariat în cadrul festivalului din acest an. S-a organizat şi o tombolă cu premii ce constă în abonamente la concertele EC 2018.

Tot cu ocazia Târgului de Cariere au avut loc workshopuri de asamblări de motoare la care doritorii au participat gratis, dar şi sesiuni dedicate start-upurilor.
1.700 de angajaţi din Mureş lucrează pentru Hirschmann Automotive şi lista e deschisă studenţilor şi absolvenţilor de profil tehnic

 

Hirschmann Automotive România, o companie tânără şi dinamică, cu o activitate de producţie de peste 500 de tipuri de conectori şi subansamble pentru industria auto, s-a aflat printre cele mai ofertante de pe listă, având la ora actuală peste 15 absolvenţi cu studii tehnice care lucrează pentru ei încă din timpul facultăţii. 1.700 este numărul angajaţilor din judeţul Mureş care îşi desfăşoară activitatea în această companie: “Avem în derulare programe de practică şi internship, colaborăm cu studenţii universităţilor cu profil de inginerie, cum este Universitatea Petru Maior”. Asistăm studenţii în întocmirea lucrărilor de licenţă, dizertaţie, dar oferim şi mentorat pentru doctoratele din domeniul tehnic. Studenţii şi proaspeţii absolvenţi ne ajută foarte mult, în momentul de faţă avem 2 persoane în zona de doctorat pe partea tehnică. Anul acesta avem 2 persoane care fac practica la noi, urmează să îşi susţină lucrarea de licenţă, deja i-am vizat pentru angajare imediat după terminarea studiilor. În ultimii 2-3 ani, am angajat peste 15 absolvenţi de universitate care au făcut practica la noi şi i-am angajat ulterior. Se întâmplă să avem şi posturi de Junior Engineer, paleta noastră de angajare este vastă. Construim programele acestea de dezvoltare în funcţie de nevoile tinerilor. Acceptăm studenţi şi pentru efectuarea practicii de vară în cadrul companiei, tocmai pentru a vedea exact ce le place mai mult din departamentele noastre (calitate, tehnic, mentenanţă, resurse umane, financiar-contabil)”, a declarat Aniela Albu, lider de recrutare şi dezvoltare al companiei Hirschmann România.  

Purtătorul de cuvânt al TdC, Ioana Oros, ne-a oferit detalii despre eveniment şi beneficiile unei astfel de întâlniri.

Denisa Morar: Ce aduce nou la Târgu Mureş acest Târg de Cariere?

Ioana Oros: Ne aflăm la a 14-a ediţie a Târgului de Cariere Mureş, sunt peste 25 de companii angajatoare, încercăm să oferim o experienţă unică celor care vizitează evenimentul de recrutare prin aducerea de noutăţi. În acest an, spre exemplu, am creat un parteneriat cu Festivalul Electric Castle (EC), care este aproape de Târgu Mureş. Foarte mulţi tineri de aici merg la acele concerte îndrăgite de ei, aşa că organizatorii EC recrutează voluntari astăzi. Noi încurajăm foarte mult voluntariatul, peste 60% dintre cei care vin la târg spun că au făcut cel puţin o dată acest lucru. E un început foarte bun de a vedea cum este să ai responsabilităţi şi să lucrezi în echipă. Avem şi o tombolă în parteneriat cu ei, cei care vin aici, pot să completeze vouchere de concurs şi să câştige un abonament pentru ediţia din acest an a EC. Oferim posibilitatea şi altor instituţii, ONG-uri să vină la târg, chiar şi gratuit, tocmai pentru atragerea tinerilor.

Cei de la stand-ul CIE Matricon orgaizează concursuri pe loc, au întrebări tehnice din domeniul auto pentru concurenţi, oferă premii. Cei de la Star Transmission, din Sebeş şi Cugir, îi provoacă pe toţi cei care doresc să asambleze o cutie de viteze într-un timp foarte scurt. Cei care vin cu CV-ul primesc cafea din partea noastră.

D.M.: Fiind un eveniment de recrutare, pe ce domenii se axează?

I.O.: În principal, vorbim despre domeniul tehnic: inginerie, auto, automotive, cu sau fără studii superioare. Avem şi companii din domeniul turismului, cel farmaceutic, IT, retail care caută tineri cu sau fără experienţă. Sunt multe companii prezente aici care caută oameni şi pentru alte judeţe, cum ar fi Alba sau Cluj.

D.M.: Care este cel mai căutat Târg de Cariere din România?

I.O.: Cel din Cluj Napoca a strâns în acest an peste 8.500 de vizitatori în 4 zile de desfăşurare a evenimentului şi peste 120 de companii ofertante. Am observat o tendinţă de interes tot mai mare din partea angajatorilor. Pentru partea de IT este cel mai mare interes. E un târg dedicat tinerilor, în special. Cei care au experienţă în domeniu nu au nevoie să-şi caute loc de muncă pentru că sunt deja cooptaţi de recrutori. Foarte mulţi tineri studenţi aplică pentru programele de internship în IT pentru că sunt plătiţi şi au posibilitatea să lucreze part time, ceea ce le oferă timp necesar pentru terminarea studiilor.

D.M.: Unde mai organizaţi TdC?

I.O.: Organizăm TdC şi în alte 6 oraşe: Iaşi, Sibiu, Braşov, Oradea, Alba Iulia, plus la Chişinău. La târgul din Moldova vin mulţi doritori, au fost peste 4.000 anul acesta, media de vârstă e mai crescută, nu predomină tineretul, dar şi profilul companiilor este de acest fel, generalist.

D.M.: Ce alt domeniu aţi dori să promovaţi în cadrul TdC pe viitor?

I.O.: Primim companii din orice domeniu de activitate, atâta timp cât este în beneficiul candidatului. O bună parte dintre vizitatori sunt studenţi sau proaspăt absolvenţi. E important să vină la un eveniment de acest gen pentru că se creează o altfel de interacţiune cu companiile mari. Ne-ar plăcea foarte mult să avem firme din domeniul medical pentru că vrem să încurajăm tinerii care termină medicina să rămână în România, pleacă destui oricum.

A consemnat Denisa MORAR         

           

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE