Patru defecţiuni comune care pot apărea la sistemul tău de încălzire a serei Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 150 Vizualizări

Patru defecţiuni comune care pot apărea la sistemul tău de încălzire a serei

În prezent, tot mai mulţi fermieri decid să-şi construiască propria seră de flori sau de legume, încurajaţi de productivitatea crescută pe care un astfel de sistem o poate oferi, dar şi de faptul că plantele dintr-o seră nu sunt dependente de condiţiile climatice.

Cu toate acestea, înfiinţarea unei sere presupune o investiţie iniţială considerabilă, în funcţie de echipamentele cu care o vom dota, dar şi de gradul de productivitate pe care ni-l dorim de la viitoarea noastră exploataţie agricolă.

Un sistem de încălzire profesional s-a dovedit extrem de util în multe sere, iar acesta poate asigura producţii care să amortizeze investiţia în 2-3 ani. Totuşi, chiar şi o astfel de instalaţie se poate defecta uneori, iar când acest eveniment se produce este bine să putem remedia problema singuri, pentru a ne reduce cheltuielile. Iată cele mai frecvente defecţiuni care pot apărea la o instalaţie de încălzire a serei.

1) Şuierat în interiorul centralei

Dacă atunci când pornim sistemul de încălzire auzim un şuierat continuu, înseamnă că centrala noastră se confruntă cu o problemă tehnică la sistemul de alimentare cu apă. Defecţiunea este cauzată de apa calcaroasă, iar impurităţile se vor depune pe schimbătorul de caldură în plăci, cauzând zgomotul.

În acest caz, va fi nevoie să prevenim alimentarea centralei cu apă calcaroasă, iar dacă sunetul persistă şi după aceea, va trebui să întreprindem o curăţare chimică a întregii centrale, cu ajutorul unor substanţe de dezincrustare, potrivite pentru această operaţiune.

2) Centrala nu produce suficientă căldură

Această defecţiune poate avea foarte multe cauze şi cea mai recomandată metodă de a descoperi problema este prin verificarea alimentării cu apă a centralei, presiunii apei ce vine de la sursă sau termostatului de ambianţă.

Totuşi, de cele mai multe ori această defecţiune este cauzată de vana cu 3 cai, care este extrem de solicitată de centrală şi tinde să se deterioreze foarte des.

 

3) Flux de apă neregulat în calorifere

Pentru instalaţiile de încălzire (centralele) care utilizează calorifere ca mijloc de distribuire a căldurii, nivelul de apă trimis din centralaă trebuie să fie unul uniform şi constant, pentru o încălzire eficientă, dar şi pentru o bună funcţionare pe termen lung a instalaţiei.

Dacă fluxul de apă din calorifere se reduce constant, este posibil ca fluxostatul să se fi deteriorat. Fluxostatul este un senzor care are rolul de a regla debitul apei trimis către calorifere şi asigură o distribuire constantă a apei. De asemenea, acesta poate detecta şi eventualele scurgeri ale instalaţiei de încălzire, reducând fluxul de apă.

 

4) Instalaţia prezintă scurgeri de apă

Această problemă apare de cele mai multe ori la sistemele vechi, însă astfel de evenimente au fost sesizate şi la modelele actuale. La un sistem de încălzire, toate piesele de distribuire a apei sunt etanşizate, iar atunci când, din diferite motive, acestea se perforează, corodează sau sunt îmbinate necorespunzător, vor apărea scurgerile.

De aceea, primul lucru pe care trebuie să îl avem în vedere atunci când detectăm scurgeri este să verificăm toate îmbinările instalaţiei şi să le etanşizăm în cazul în care acestea nu mai sunt lipite corespunzător. În cazul în care scurgerea este cauzată de o perforare a boilerului, atunci va trebui să folosim o substanţă de etanşizare combinată cu o bandă sigilantă.

Sursa: Ştiri Agricole

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE