Cum se schimbă munca la fermă: 4 unelte clasice, înlocuite de aparate performante Agricultura
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 207 Vizualizări

Cum se schimbă munca la fermă: 4 unelte clasice, înlocuite de aparate performante

Felul în care lucrăm la o fermă se schimbă în fiecare zi. Progresul tehnologic își face loc, încetul cu încetul, în toate ramurile agriculturii și obligă fermierii să se adapteze la noua realitate. Aceștia trebuie să-și eficientizeze procesele de muncă și să-și crească producția, iar pentru asta au nevoie de unelte performante, care să le economisească timp și efort.

Uneltele din trecut nu mai fac față cerințelor prezentului. Ca să operezi o fermă profitabilă, trebuie să lucrezi inteligent, iar asta înseamnă să folosești unelte eficiente, cu care să crești randamentul muncii tale. Majoritatea uneltelor din trecut au fost deja înlocuite de aparate mai performante, care pot termina treaba mai repede și mai ușor. Iată care sunt cele mai cunoscute și ce avantaje îți vor aduce:

Vechea coasă face loc motocositoarei

Coasa este una din cele mai vechi unelte folosite vreodată de oameni. Cu toate acestea, a rămas neschimbată timp de mii de ani. Au existat unele mici îmbunătățiri de-a lungul timpului, însă modul de operare și nivelul de efort depus au rămas neschimbate. Asta până la apariția motocositoarei, care face în mod mecanic toată munca pe care ar trebui să o depui cu o coasă obișnuită.

Progresul tehnologic din ultimii ani ne-a adus motocositoare tot mai performante și mai rezistente, iar prețurile lor au scăzut considerabil, făcându-le accesibile publicului larg. Chiar și în mâna unui expert, o coasă obișnuită nu va putea niciodată să concureze cu o motocositoare Stihl. Dacă vrei să cosești rapid și fără prea mult efort suprafețe mari de teren, motocositoarea este alegerea potrivită. E ușor de manevrat și ușor de transportat, iar partea cea mai bună e că tu nu va mai trebui să stai aplecat vreodată.

Fierăstrăul electric îl înlocuiește pe cel clasic

O altă unealtă populară, fierăstrăul obișnuit poate fi util să tai câte o scândură din când în când, însă nu poate face față muncii necesare la o fermă. Spre exemplu, toaletarea unui pom sau a unui copac poate dura ore cu un fierastrău clasic, iar asta e o muncă de rutină la orice fermă. Un fierăstrau electric, pe de altă parte, poate termina aceeași treabă în 30 de minute.

Acestea sunt rapide și ușor de folosit și au devenit foarte populare într-un timp foarte scurt. Cu un fierăstrău electric termini mult mai repede, depui mai puțin efort și obții tăieturi mult mai precise atunci când lucrezi cu lemnul. În plus, cu un fierăstrău electric vei putea tăia și alte materiale, precum plastic, metal sau gresie.

Motosăpătoarea ia locul cunoscutei sape

Plivirea pământului este o activitate foarte frecventă la o fermă. Trebuie să te asiguri constant că elimini toate buruienile din culturile tale, dacă vrei să te bucuri de o producție satisfăcătoare. Cu o săpătoare obișnuită această muncă devine tot mai ineficientă pentru că ești nevoit să investești zile întregi de efort pentru a obține aceleași rezultate pe care le obții în câteva ore cu o motosăpătoare.

Cu o motosăpătoare performantă, poți să procesezi peste 500 mp de teren în mai puțin de 30 de minute. Acestea sunt ușor de manevrat și de folosit, preiau cea mai grea parte a muncii de săpare a pământului. Tot ce va trebui să faci e să te asiguri că menții direcția corectă.

Burghiul mecanic e învins de bormașină

A fost o vreme în care singurele burghie pe care le puteam folosi erau cele mecanice. Acele vremuri au apus demult. Nimeni nu ar mai putea concepe în ziua de azi să facă o gaură, folosind o unealtă mecanică. Bormașinile sunt rapide, puternice și mult mai ușor de folosit, iar efortul pe care îl depui când lucrezi cu lemnul este minim. Mai mult decât atât, cu o bormașină performantă poți să faci găuri și în materiale mai dure precum cărămida, cimentul  sau chiar betonul.

Sursa: Știri Agricole

 

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE