Niciun ofertant pentru construcția buncărului de la Oncologie Administratie
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 417 Vizualizări

Niciun ofertant pentru construcția buncărului de la Oncologie

Consilierii județeni sunt chemați să aprobe astăzi, în ședință ordinară, actualizarea valorii estimate a investiției “Construcție buncăr și spații conexe Laborator Radioterapie” la Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Tîrgu Mureș. Spitalul Clinic Județean Tîrgu Mureș a lansat în luna mai achiziția publică ”Proiectare și execuție buncăr și spații conexe Laborator Radioterapie”, însă până la termenul stabilit pentru depunerea ofertelor, în 29 iunie, nu s-a prezentat niciun ofertant, iar procedura, în consecință, a fost anulată.

 

Prin Hotărârea Consiliului Județean (CJ) Mureș nr. 24 din 15 februarie 2018 au fost aprobate documentaţia tehnico-economică și indicatorii tehnico-economici ai investiției ”Construcție buncăr și spații conexe Laborator Radioterapie” pentru Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Clinic Județean Tîrgu Mureș, la valoarea de 4,84 de milioane de lei, din care construcții și montaj (C+M) în valoare de 3,45 milioane de lei lei.
Urmare a hotărârii CJ Mureș din februarie, Spitalul Clinic Județean Tîrgu Mureș a lansat achiziția publică și a transmis, în 29 mai 2018, spre publicare în SEAP un anunț de participare simplificat pentru ”Proiectare și execuție buncăr și spații conexe Laborator Radioterapie”, termenul stabilit pentru depunerea ofertelor fiind de o lună, până în 29 iunie 2018.
Însă procedura a fost anulată, după cum reiese din raportul de specialitate care însoțește proiectul de hotărâre, deoarece nu s-a prezentat niciun ofertant, iar procedura a fost anulată.

 

Estimarea valorii investiției, la 80 %

 

În luna iulie, Spitalul Clinic Județean Tîrgu Mureș a solicitat proiectantului care a realizat studiul de fezabilitate, Mansart Corporate Tîrgu Mureș, un punct de vedere referitor la estimarea valorii obiectivului de investiție ”Construcție buncăr și spații conexe Laborator Radioterapie”.
“Prin adresa de răspuns nr. 9970/09.07.2018, proiectantul S.C. Mansart Corporate S.R.L. Tîrgu Mureș a comunicat Spitalului Clinic Județean Tîrgu Mureș că valoarea inițială estimată în faza Studiul de Fezabilitate, obținută în urma întocmirii unor liste de cantități preliminare și comasate, fără încadrări, este încadrată în aproximativ 80 % din valoarea standardului de cost, conform HGR 363/2010 aplicat pentru Anexa 2.14 cu referire la construcție ”Spital Județean de Urgență (…) A precizat că unul din motivele pentru care la procedura de achiziție nu s-a prezentat nici un ofertant, ar putea fi valoarea estimată”, se arată în același raport de specialitate.
În urma aplicării standardului de cost amintit mai sus a rezultat o valoare de 3,9 milioane de lei + TVA, calculat astfel: 689 mp x 5.674 lei, adică suprafața x suma/mp desfășurat, conform HGR 363/2010 Anexa 2.14 ”Spital Județean de Urgență”.
Conform devizului general actualizat aferent scenariului 1, suma totală a investiţiei este de aproape 6 milioane de lei, cu TVA de 19 % inclus, din care C+M: 4,25 milioane de lei, inclusiv TVA.
Investiția ar urma să fie realizată în 24 de luni, din care durata execuției lucrărilor este de 15 luni. Sumele necesare realizării obiectivului de investiții sunt propuse să fie alocate în două tranșe egale pe cei doi ani din bugetul județean.
Ținând cont de toate acestea, Spitalul Clinic Județean Tîrgu Mureș a solicitat Consiliului Județean Mureș, prin adresa nr. 10127/12.07.2018, aprobarea devizului general actualizat și a indicatorilor tehnico-economici rezultați în urma majorării valorii inițiale, pentru investiția ”Construcție buncăr și spații conexe Laborator Radioterapie”.
Mai este necesar doar votul consilierilor județeni pentru ca procedura de achiziție publică să fie reluată la o valoare cu aproape 1 milion de lei mai mare.
Vă reamintim că în buncăr va fi instalat un accelerator liniar, un echipament de radioterapie, per care Guvernul României, prin intermediul Ministerului Finanțelor Publice, la inițiativa Ministerului Sănătății, l-a achiziționat dintr-un împrumut de la Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare pentru Reforma Sectorului Sănătății.

Ligia VORO

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE