Poeta Gabriela Feceoru, nominalizată pentru debut la Bacău! Cultură
  • redactia
  • 0 comentarii
  • 491 Vizualizări

Poeta Gabriela Feceoru, nominalizată pentru debut la Bacău!

Poeta Gabriela Feceoru a fost nominalizată la secțiunea Debut poetic pentru volumul „blister” (Editura Cartea Românească, 2017), în cadrul Festivalului Național „George Bacovia” care va avea loc la Bacău în intervalul 13-17 septembrie.

Conform portalului www.bjbacau.ro, juriul alcătuit din Bianca Cernat, Alex Goldiș, Radu Vancu, Bogdan Crețu și Adrian Jicu au selectat, alături de „blister”, următoarele titluri: „4,5 litri de sânge, miliardar” (Dan Dedi), „noapte-lumină” (Ovidiu Komlod), „ușor desincronizat, aproape imperceptibil” (Nicoleta Nap), „culoarea deprimantă a mierii” (Simona Nastac), „Teritorii” (Cristina Stancu) și „Sundial” (Bogdan Tiutiu).

Festivalul este organizat de Consiliul Județean Bacău împreună cu Biblioteca Județeană „C. Sturdza” Bacău. Celelalte categorii ale concursului sunt: Marele Premiu „George Bacovia”, Cartea de poezie (2017) și Cartea de critică/eseu (2017).

Născută la Petroșani, Gabriela Feceoru este absolventă a Facultății de Litere din cadrul Universității „Petru Maior” și, în prezent, masterandă a aceleiași facultăți. A debutat publicistic în Revista Vatra unde ocupă în momentul de față funcția de secretar literar. A mai publicat în România literară, Familia, Euphorion, Discobolul, Prăvălia literară și este prezentă în antologia „#Rezist! Poezia”, coordonată de Cosmin Perța.

Despre „Blister”, criticul Alexandru Cistelecan scrie: „«blister-ul» cu care debutează Gabriela Feceoru e, deopotrivă, un memorial de traumă și un exercițiu de exorcizare. (…) Dar, la Gabriela, tocmai ceea ce e mai firav e mai tare.”

„Nominalizarea e pentru mine o confirmare a faptului că anii de foamete întru lirică nu au fost în zadar. Mă bucur că poezia scrisă de femei a căpătat vizibilitate în România celor mai recenți ani. E un câştig pentru societate, pentru umanitate”, a declarat Gabriela Feceoru pentru Zi de zi.

Andrei VORNICU

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE