Aproape 800.000 euro strânși la Festivalului Brazilor de Crăciun ajung la centrele din țară Slider
  • Elena.Polearus
  • 0 comentarii
  • 209 Vizualizări

Aproape 800.000 euro strânși la Festivalului Brazilor de Crăciun ajung la centrele din țară

Cea de-a XVIII-a ediție a Festivalului Brazilor de Crăciun a reușit să adune în 7 decembrie, suma de 770.000 euro, fonduri care vor fi utilizate în cele 29 de programe „Școală după Școală” dezvoltate de organizația Salvați Copiii România.

De 18 ani consecutiv, Festivalul Brazilor de Crăciun a devenit un eveniment de reper, care așază dreptul la școală al copilului în centrul agendei publice. În cadrul Galei Festivalului Brazilor de Crăciun, brazii concepuți și donați de către designeri celebri din România au fost licitați cu sume cuprinse între 3.000 de euro și 137.000 de euro, de către companiile care și-au asumat sprijinirea activă a programelor Școală după Școală derulate de Salvați Copiii. În urma colectării, fondurile se împart spre centrele de zi care aparțin de organizația Salvați Copiii și care au cea mai mare nevoie.

În acest an, companiile care au contribuit cu donații prin licitarea brazilor au fost LIDL România și Kaufland România (care împreună au cumpărat un brad de 137.000 euro), Catena, Romanian Business Consult, Banca Comercială Română,  Carrefour, Deutsche Leasing România, AV Investments și Club Med, iar evenimentul a fost organizat, printre alții, ca de obicei, de Amalia Năstase și Andreea Raicu.

În perioada 2010-2017, între 25.000 și 35.000 de copii au abandonat, anual, învățământul primar și gimnazial, conform statisticilor INS. Numai în anul școlar 2016-2017, 26.850 de copii au părăsit școala, înainte de încheierea ciclului gimnazial. Astfel, organizația Salvați Copiii își propune să reducă aceste numere prin programele pe care le desfășoară la centrele înființate de ei și care acum vor beneficia de buget pentru următorul an.

Copiii de la „Serafim Duicu” în vizită la Sovata

3 centre Salvați Copiii în județul Mureș

Unul dintre centrele din județ Salvații Copiii este reprezentat de Școala Gimnazială „Serafim Duicu” din Târgu-Mureș unde se află în grijă 45 de copii proveniți din familii cu părinți plecați în străinătate. Sunt organizate special pentru ei activități after-school, unde se fac teme, se mănâncă o masă caldă, dar și în weekend, cum ar fi ieșirea de la sfârșitul lui noiembrie la Adrenalin Park din Sovata unde copiii s-au aventurat pe traseele din mijlocul naturii.

Un alt centru din Târgu-Mureș este reprezentat de Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza” din Târgu-Mureș. La centrul din Târgu-Mureș, există 40 de beneficiari cu risc de abandon școlar, care sunt asistați pe parcursul unui an școlar în programul prelungit „Școală după Școală”, unde primesc și ei o masă caldă, dar și sprijin la teme. De obicei acești copii provin de familii defavorizate, cu probleme, cu părinți plecați în străinătate sau acasă, dar analfabeți sau care nu le acordă destulă atenție.

Zâmbești larg când vine moșul (la Școala „Al. Ioan Cuza”)

În vacanța de vară, se organizează tot aici programul „Grădinița estivală” unde cei care urmează în noul an să intre în clasa 0, dar au fost foarte puțin la grădiniță, pot veni și beneficia de o pregătire susținută pentru viața de elev. Acești copii sunt din zona defavorizată Beșa,  la 4 kilometri de de Școala Gimnazială „Alexandru Ioan Cuza”. „Conform unor studii, copiii care nu au frecventat sau au frecventat foarte puțin grădinița, pot avea până la 2 ani deficit din start la școală. Tocmai aici intervine acest program, unde educatorii îi învață să facă față cerințelor școlii și încearcă să le formeze niște deprinderi”, a spus Felicia Gurghian, coordonatorul centrului educațional „Alexandru Ioan Cuza”.

Pe lângă activități educative, copiii sunt de asemenea răsplătiți pe deplin de sărbători, ultima petrecere fiind bineînțeles de Moș Nicolae, când cei mici au recitat poezii și au dansat pentru moș, iar la schimb au primit pachețele cu dulciuri.

Nu în ultimul rând, există centrul din Sighișoara, la Școala Gimnazială „Zaharia Boiu”, unde sunt îngrijiți 20 de copii cu risc de abandon școlar.

Toate aceste centre lucrează neîncetat cu un singur scop: să creeze un viitor mai bun pentru copiii care altfel nu au nici o șansă.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari

Recent
Popular
Etichete

Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE