Meciuri politice Editorial
  • admin
  • 0 comentarii
  • 69 Vizualizări

Meciuri politice

10_florin.jpgCeea ce trebuia să însemne o zi a reabilitării edililor oraşului în ochii mureşeanului de rând, e pe cale să se transforme într-o ruşine fără margini. Înainte de a intra însă în detalii, aş vrea să îl întreb pe domnul Dorin Borda, de la Cuvântul Liber, dacă măcar este plătit sau munceşte de pomană pentru a pune în pagină articole comandate din Primăria Târgu Mureş. Şi mă refer aici la textul slugarnic, inconsecvent şi duplicitar publicat în ziarul de marţi, în care distinsul Borda face comentarii asupra echipei de futsal FC Trasilvania. Aş vrea să îl întreb de domnul Borda de câte ori a criticat conducerea oraşului pentru modul ruşinos în care este sprijinit sportul din Târgu Mureş şi câţi bani a dat Cuvântul Liber în ultimii ani pentru sportivii mureşeni. Din respect pentru cei care încă mai citesc paginirile ziarului în care scrie prefer să nu intru în detalii.
Dar să revenim la problema noastră. Astăzi, în Consiliul Local se va vota, printre altele, pentru susţinerea a două ramuri sportive. În marea lor mărinime, consilierii locali au fost dispuşi să aloce nişte bani pentru echipa de futsal FC Transilvania şi pentru baschetbaliştii de la BC Mureş. Sumele (2 miliarde, respectiv 1,2 miliarde/an) sunt foarte mici în comparaţie cu banii care se dau în alte oraşe. Dar asta nu e totul. Vrajba dintre primarul Dorin Florea şi consilierii UDMR a făcut ca, în ultima clipă, suma propusă pentru sprijinirea futsalului să fie ciuntită serios. Mai tari în Comisia de buget-finaţe, cei din UDMR au tăiat în carne vie. Au micşorat suma la o treime. Doar propunerea a venit de la oamenii lui Florea, duşmanul lor. La rândul lui, primarul are vina de a nu fi adunat în jurul echipei câţiva sponsori puternici, dacă tot a promis marea cu sarea, deoarece ştia ce are de înfruntat în propria ogradă.
Cei care vin în tribunele Sălii Polivalente sunt şi români şi maghiari. Ungurul Kacso Endre se îmbrăţişează deopotrivă de bucuros cu românul Lucian Ciurtin sau cu maghiarul Mihaly Zoltan, atunci când marchează sau când echipa câştigă. În tribune şi în teren nu există “dreapta” şi “stânga”. Bucuria şi plăcerea de a juca n-au iz etnic.
Sper ca, în ultima clipă, dacă vă respectă pe dumneavoastră, cititorii, măcar cât negru sub unghie, cei care vor vota astăzi în Consiliul Local să se debaraseze de orgolii şi interese politice. Au ocazia să se reabiliteze sau să se îngroape în ruşine.

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE