Distincţiile ZIARULUI de Mureş Eveniment
  • admin
  • 0 comentarii
  • 221 Vizualizări

Distincţiile ZIARULUI de Mureş

35_distinctiile.jpgFiind un an de răscruce, cu multiple alegeri, cu negocieri dure cu Uniunea Europeană, cu acţiuni alături de NATO, cu schimbări majore în viaşa noastră, am deliverat îndelung asupra “premianţilor”. Trustul Gazeta, din care fac parte şi ZIARUL de Mureş şi Zi de Zi, a organizat în noiembrie şi decembrie aniversări la celelalte produse media pe care le deţinem. În consecinţă, Distincţiile Ziarului au loc în acest ianuarie care a început pentru noi în forţă.
Suntem mândri că ZIARUL de Mureş are acum 36 de pagini, un nou layout, o faţă, paginaţie mult mai modernă, europeană. Avem şi un nou site, realizat de o firmă de prestigiu în lumea virtuală a internetului: Atomo din Cluj. Şi cotidianul Zi de Zi are un nou look. Şi un site pe măsură. Şi, ca o surpriză, în primăvară vom debarca în Bucureşti. În vremuri tulburi pentru presă, cum sunt cele de astăzi, când anchetele jurnalistice sunt înlocuite de patroni, fie ei europeni sau magnaţi media români, cu subiecte bulevardiere, am decis că trebuie să investim în continuare în investigaţii, aşa că vom deschide în Bucureşti un săptămânal de 40 de pagini, exclusiv de investigaţii. Cotrocenii, Palatul Victoria, ministerele şi societatea civilă, bucureştenii vor afla pulsul provinciei. Viaţa Transilvaniei.

După aproape trei ani, cititorii au decis că ZIARUL de Mureş este singura publicaţie care le reprezintă onest interesul lor suprem: dreptul la informare. La ZIARUL de Mures s-a adăugat, în urmă cu aproape un an, cotidianul Zi de Zi. Am spart piaţa mureşeană cu aceste publicaţii şi dacă le-am dat unora frisoane înseamnă că le-am dat cititorilor noştri posibilitatea de a fi informaţi. Nimeni nu ne-a acordat prea multe şanse şi singura dorinţă a echipei a fost aceea de a demonstra că suntem uniţi şi puternici. Că suntem cea mai bună echipă din presa mureşeană.

Persoana care nu numai că citeşte prima ziarul, dar se mai şi minunează de războiul pe care îl declarăm uneori – din grabă, evident – gramaticii este doamna Suzana Bocretaş.

Are relaţii în lumea medicală, se duce prin sate în fiecare sâmbătă pentru a scrie despre viaţa la ţară, scrie despre vipurile autohtone, ascultă muzică în căşti dar nu scapă nimic din ce se vorbeşte în jurul ei, este critică, dar şi autocritică. Este tânără, frumoasă, deşteaptă şi nu crede în poveşti. La ea documentul e dovada. Este Corina Albotă, o braşoveancă de toată cinstea.

A venit în familia noastră şi de atunci suntem nevoiţi să îl suportăm. Are o personalitate puternică, are un simţ critic care face praf toate sălile de sport şi nu suportă deloc nedreptăţile. Îi place mai mult radioul, dar până când va fi să dăm noi drumul la radio face de toate, în special subiecte de administraţie şi învăţământ. Ionuţ Oprea.

Îl pasionează maşinile, mai nou interviurile. Dar maşinile rămân marea dragoste. Când nu-i convine ce facem ne pârăşte la toţi cititorii în Cronicaşul.

Ascultă muzică, se mai ceartă din când în când cu “bătrânii”, vrea să pară recalcitrant, dar noi înţelegem exuberanţa vârstei. A umblat prin toate localurile pentru a scrie despre ele, dar a făcut şi drumuri de sute de kilometri cu maşini de lux. În interes de serviciu, evident. El este Cătălin Hegheş.

Este agitată, îi agită pe cei din jur, îi mobilizează, scrie întruna, dacă nu scrie citeşte dosare, dacă nu, dă telefoane pentru a-i depista pe culţi desculţi. Primeşte în audienţă nemulţumiţii (în paranteză fie spus, o anchetă este reuşită atunci când se lasă cu reclamaţia uneia dintre părţi sau cu un proces). Când se enervează este bine să o eviţi şi să o laşi să se calmeze. Ea este Monica Măerean.

Vorbeşte frumos, zâmbeşte mereu, e conciliantă, merge la facultate, merge pe teren, scrie de zor. Chiar şi când se enervează pe cei pe care îi enervează cu materialele ei zâmbeşte cu candoare. A scris pe domeniul sănătate, dar a trecut pe investigaţii, fiind mult mai profitabil din punct de vedere al nemulţumirilor create. Cristina Cornea.

Trecem puţin în alt birou, în desk. Unde, chiar la intrare, găsim o blondă înaltă şi frumoasă. Dacă nu este la secretariat, înseamnă că e în oraş sau scrie la un calculator în redacţie. Este Diana Kadar.

Face naveta din Reghin. Nu face doar fotografii. Ne dă sugestii cum ar veni imaginea din punct de vedere artistic. Este o plăcere să mergi cu el pe teren, are mult umor, nu se enervează uşor, nu strigă şi nu spune niciodată că este obosit. Fără el, munca noastră ar fi în zadar pentru că într-un ziar imaginea contează foarte mult. Doru. Eliodor Moldovan.

Trecem la pupitrul tehnic. Calm, pare că nimic nu-l scoate niciodată din sărite. Nici măcar când este închiderea ediţiei la cotidian şi când tuturor ni se ridică adrenalina peste limita admisă. Până când nu iese pagina aşa cum trebuie nu se lasă şi nu ne lasă. Duce pagina la corectură, o reface, citeşte materialele. El este Szegedi Attila. Tehnoredactor.

Are viteză de lucru, face mai multe deodată, este puţin mai temperamental în gesturi şi exprimare, face treabă bună. Tot la tehno, Lucian Cândea.

Datorită lui ziarele noastre pot fi accesate pe internet. Este la fel de calm şi îngăduitor. Mircea Blaj.

Trecem la categoria grea. Este chiar un greu al presei mureşene. Nu vorbeşte foarte mult pentru că are treabă mai mult cu internetul. Ziarele noastre prezintă evenimentele internaţionale promt şi consistent datorită faptului că este la curent cu tot ce se întâmplă în lumea asta. Nelu Butiurcă.

Este bine tocit în presa mureşeană, dar şi cea centrală. A lucrat în mai toate mediile jurnalistice: presă scrisă, radio, televiziune. Şi ca editor, dar şi ca redactor şef este puţin stresant, deoarece are misiunea ingrată de a ne presa să predăm materialele la timp. Datorită lui în redacţie se mai instaurează din când în când ordinea şi disciplina. Un lucru este cert: nu-şi permite nici un rabat de la deontologia profesională. Florin Marcel.

Este mamă a doi băieţi zdraveni. Are un simţ al umorului extrem de bine dezvoltat. Uneori este chiar cinică. Este genul de om care nu-şi aduce problemele de acasă la serviciu. De când a revenit în familia ziarului, după concediul de maternitate, a trecut la reportaje. Este sensibilă şi preocupată de situaţiile grele ale subiecţilor materialelor pe care le realizează. Este minunata Amalia Vasilescu.

Este deosebit de echilibrat, minuţios, liniştit. Este cel mai aşezat dintre noi toţi. Răscoleşte toată istoria şi cultura pentru ca cititorii să afle multe lucruri de care poate că nici nu ştiau. Ca secretar general de redacţie se plânge că are misiunea ingrată de a ne presa să ne facem treaba. Şi uneori chiar o facem. Nicolae Balint.

Este filozof. Cu asta s-ar putea zice că am spus tot. Este tânăr şi ştie multe. Fiind şi editor la Zi de Zi şi redactor pe Politic la Ziarul de Mures îi are pe politicieni la degetul mic. Dar este tolerant cu toată lumea. Nu şi în ceea ce scrie. Relu Tătar.

Face un slalom între directorat şi cultură, este elegantă şi delicată, a avut ambiţie şi s-a mai înscris la o facultate. Face administraţie, dar îi este dor de scris şi nu vrea, nu poate renunţa. Ceea ce nu poate decât să-i încânte pe cititorii noştri. Diana Săcărea.

Este cea mai nouă în redacţie, dar destul de veche pentru a gusta din tot ceea ce-ţi conferă acest statut. Fugi încolo, aranjează ziarele, fă voxuri! O deranjează că o credem blondă, dar nu-i adevărat. Doar că trebuia să primească botezul şi a rezistat. Face VIP, face administraţie, tot ce e nevoie. Este Liana Todoran.

Scriitură à la Ion Crisoiu, vervă adusă din Europa FM, noutate ce naşte un stil propriu în presa mureşeană, prezenţă imperială în conferinţele de presă a mai-marilor zilei. Cine are şansa de a lucra cu un asemenea om va respira presă adevărată alături de o Lady. Cora Muntean.

Toţi oamenii care muncesc normal s-ar întreba cum rezistă. Scrie zeci de materiale, are întâlniri, vorbeşte cu toată lumea. De la mers pe teren până la intrarea ziarelor la tipar este pe baricade. Câteodată se mai enervează, dar îi trece. Este vedeta incontestabilă, dar şi controversată a ziarului. A reuşit să demonstreze că, dincolo de aparenţele “cu capul în nori”, se ascunde o persoană analitică, cu un simţ al dreptăţii bine dezvoltat. Când a început să lucreze în anchete investigaţii nu a făcut prea mult caz de vastele ei cunoştinţe în materie de drept. Dar când a trebuit să combată sau să motiveze o anumită situaţie a demonstrat că este “beton” la carte. Are o evoluţie absolut fulminantă, însă stresul generat de implicarea pasională în ceea ce face, o determină din când în când să explodeze. Se calmează, însă, repede. Fără îndoială, aţi recunoscut-o. Ligia Voro.

1. Pentru combativitate şi prezenţǎ de spirit, dovedite în duelurile politice – sau Leul greu în camera deputaţilor
domnul Eugen Nicolǎescu – deputat PNL de Mureş
2. Pentru performanţa de a revigora organizaţia localǎ a PSD Reghin
doamna Maria Precup – Consilier local PSD Reghin
Pentru rezistenţa de care a dat dovadǎ în luptele interne din UDMR şi pentru performanţele medicale mondiale
domnul Benedek Imre – Consilier Judeţean UDMR
în mediile informale i se spune Lordul. Pentru manageriat deosebit, îl chemǎm alǎturi de noi pe
domnul….. Ion Ioniţǎ – director Petrom Mureş
Pentru cea mai agreabilǎ şi incisivǎ prezenţǎ femininǎ din noul val politic
domnişoara Lavinia Şandru – deputat PD Mureş
Pentru modul cum a ştiut sǎ conducǎ o afacere şi pentru implicare în viaţa comunitǎţii.
domnul Virgil Mailat – director Bere Mureş
Cu speranţa cǎ la Strasbourg va şti sǎ reprezinte cu succes justiţia româneascǎ
doamna – Andreea Ciucǎ – judecǎtor
8. Pentru succesul în competiţia internǎ din PSD, cu seniorii partidului
domnul Cristian Georgescu – senator PSD
Pentru cea mai bunǎ performanţǎ mureşeanǎ în olimpiadele şcolare – medalie de bronz la Olimpiada Internaţionalǎ de ştiinţe
Eleva Andreea Kereki
Pentru performanţa de a ţine în frâu doi vicepreşedinţi şi 35 consilieri judeţeni, majoritatea bǎrbaţi
doamna Lokodi Edita – preşedinte Consiliul Judeţean Mureş
Pentru cǎ este singurul procuror din România care a finalizat douǎ dosare de culpǎ medicalǎ
domnul Dan Oltean – procuror la Parchetul de pe lângǎ Tribunalul Mureş
Pentru curajul de a da gradele de colonel pe primǎria unei comune
domnul Ioan Megheşan – primarul comunei Ogra
Pentru spiritul justiţiar care a determinat-o sǎ renunţe la meseria bǎnoasǎ de avocat în favoarea profesiei de judecǎtor
doamna Sonia Diaconescu – judecǎtor
Pentru modul în care a organizat campania prezidenţialǎ a lui Traian Bǎsescu, în judeţul Mureş
domnul Dinu Socotar – preşedintele PD Mureş
Pentru tenacitatea cu care şi-a apǎrat soţul, pe Dan Jiga, şi pentru modul cum a ştiut sǎ demonstreze în faţa opiniei publice cǎ acesta a fost victima unor jocuri politice
doamna Mǎrioara Jiga
Pentru curajul de a menţine linia liberalǎ a PNL Mureş
domnul Teodor Giurgea – consilier judeţean PNL
Pentru contribuţia adusǎ la transformarea Mǎnǎstirii Recea într-unul dintre cele mai cǎutate centre duhovniceşti din România.
Maica stareţǎ – Cristina Chichernea
18. Europarlamentarul care va renunţa la Strabourg pentru funcţia de guvernator
domnul Frunda Gyorgy- senator UDMR
Pentru cea mai spectaculoasǎ ascensiune politicǎ
domnul Ciprian Dobre – prefectul judeţului Mureş
Pentru toate proiectele de lege pe care a reuşit sǎ le promoveze în Parlament, celui mai popular deputat UDMR
domnul Kerekes Karoly
Fermierul hidrotehnist cu cea mai mare reuşitǎ la porţile SAPARD
domnul Emil Farago – investitor strategic în industrie şi agriculturǎ
Pentru tenacitatea cu care alcoolul de calitate sprijinǎ societatea civilǎ
domul Venuţ Cioarba – manager SC Regun SA
Un sighişorean puternic care promite sǎ participe la reformarea PSD
domnul Emil Fabian – manager Apa Termic Transport
24-25. Pentru politici europene în industria de gaz a României
domnii Pantelimon Avram – manager general Romgaz şi Dincǎ Ispasian – director de dezvoltare geologicǎ Romgaz
26. Pentru consecvenţa de a rǎmâne în Partidul Democrat şi la bine şi la rǎu
domnul Liviu Todoran – director SCIL Mureş
27. A reuşit sǎ ţinǎ în viaţǎ o echipǎ pe care mulţi o vedeau desfiinţatǎ şi mai mult, bate acum cu ea la porţile diviziei B.
domnul Virgil Lǎcǎtuşu – preşedintele echipei de fotbal ASA Târgu Mureş
28. Pentru cǎ pǎstreazǎ tradiţia agricultorilor în Camera Deputaţilor
domnul Liviu Timar – deputat PSD Mureş
29. Manager de succes al Pǎdurilor mureşene
domnul Anton Dogaru – directorul Romsilva Mureş
30. Pentru fidelitatea de a ne fi partener încǎ din prima zi
domnul Viorel Oltean – director general Globe Trotters

Distribuie:

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

DISCLAIMER
Atentie! Postati pe propria raspundere! Inainte de a posta, cititi aici regulamentul: Termeni legali si Conditii

Recomandari


Citeste Zi de Zi Online


 

 

 




 

 

 

Print


 

Transilvania Business

ARHIVE